23.3.16

"KAÇMA BİRADER" FİLM YORUMUM







Sinemaya çok sık gitmeye başladığımdan beri, fark ettim ki, inanılmaz Türk yapımı film var.
Mesela bu hafta vizyona giren Türk filmleri :(Şeytan Tüyü, Olaylar olaylar, Kolpoçino, Annemin Yarası, Naciye, Ali Kundilli 2, Kaçma Biraber,)  Bunlardan birisi dram, diğerleri ise komedi. Cem Yılmaz, Ata Demirer gibi çok sevdiğim sinema ve komedi ustalarının filmi değilse, Türk filmlerini sinemada seyretmeyi pek tercih etmiyordum.3 aylık sinemia kartımı yenileyince ve her ay bedava 30 film hakkım olunca ve Canpark sineması ve Capitol sinemasında vizyona giren film sayısını düşününce, bu yenilere de şans vermem gerektiğini düşünüyordum.

Sinema da film başlamadan önce gösterilen tanıtım filmlerinde gördüğüm " Annemin Yarası" dikkatimi çekmişti. Onun için ilk şansı bu filme verecektim. Mor Hastası ile bu pazartesi buluşunca, sinemaya gideli dedik. O "Olaylar Olaylar "i filmini, ben ise "Annemin Yarasını" izlemek isteyince, ne onun ne benim dediğim oldu. :) Madem komedi olacak, gülmeye de çok ihtiyacımız var. "Kaçma Birader "izleyelim dedik ve filme girdik....

SİNEMİA KARTINA ŞİMDİ HEMEN %15 iNDİRİMLİ SAHİP OLUN!


Bir önceki yazımda sinemia kartına sahip olduğunuz zaman, her gün bir filme bedava girebileceğinizden bahsetmiştim.

Bu kartı hala almadıysanız ve düşünüyorsanız, işte size fırsat.

Bu linkte tıklayarak ve sinemia kartı üyeliğinizi %15 indirimli olarak satın alabilirsiniz.

Sinemia üyeliğinden %15 İndirim kazanmak linki için tıklayın.

Üye olan bir kişinin size referans linki vermesi ile bu indirimden yararlanabilir, ve sizde referans kodunuzla bedava üyelikler kazanabilirsiniz.

Sinemia - "Ayrıcalıklı, Sınırsız, Size Özel"

Hadi sinemaya:)




13.3.16

SİNEMİA KART HAYALİMDEKİ KART ! BEDAVA 30 FİLM İZLEME ŞANSI..





Sinema da film izlemeyi sevmeyen var mıdır? Hiç sanmıyorum, yani varsa da azınlıkta sanırım. Ama ben bayılıyorum. Çocukluğumda ilk sinemaya bizi anaokulunda ki öğretmenimiz götürmüştü ve ben büyülenmiştim. Hala aynı heyecanla , O dev ekrana bakarak filmleri nutku tutularak nefes almadan izliyorum.

Ama Türkiye de, özellikle İstanbul da, sinema fiyatları oldukça fazla. Bu nedenle her hafta vizyona giren filmleri izlemek mümkün olmuyor. Ancak içinden sinemada izlenmesi gereken, görselliği ve konusu ile bizi en çok etkileyecek filmleri seçip, onlara gidiyorduk. Buda bir ay içinde 3 veya 4  taneyi geçemiyordu. Oda sadece hafta sonları. Pek yanlız gitmiyordum. İki kişi gittiğinizde aylık sinema masrafımız bu durumda 160 TL buluyordu.

12.3.16

KADINLARIN KORKULU RÜYASI - RAHİM FİLMİ




Yaşadığım bu deneyimi sizlerle paylaşmak istiyorum, çünkü bir kadınsanız bir gün mutlaka bu filmi çektirmek zorunda kalmış, yada kalacak olabilirsiniz. Ben bu filmi çektirmek için çok geç kalan bir kadınım. Aslında zorunda kalmadan bence kesinlikle genç bir bayan iken hatta evlenmeden önce mutlaka çekilmeli. En azından sizin doğumsal ve doğurganlık durumunuz hakkında karşınıza çıkacak bir sorun olup olmayacağını size net olarak bilgi vermesi açısından önemli. Ama benim gibi bunu korkudan erteliyor olabilirsiniz. 
Bu yazı sizin için....

40 yaşındayım ve hamile kalamama yani "İnfertilite" (Kısırlık) sorunu yaşıyorum. Üç yıllık mutlu evliliğimde, ailelerimize sevinecekleri haberi veremeyince, doktorların kapısını çalmaya başladık.  İki sene önce Tüp bebek merkezlerinden birine yolumuz düştü. ( Medicana) Bu tüp bebek maceramı kısaca anlatacağım. Merkezdeki doktorla, kısa bir konuşma, sonunda, yaşımdan ötürü hemen tüp bebek önerisinde bulunuldu. Bir kaç test istendi, ama bunun içinde rahim filmi yoktu. Rahim filmi istemeyecek misiniz? Dediğimde "gerek yok" dendi. Bir hafta git gel, çatlatma patlatma iğneleri , sonra yumurta toplama ve yumurta transferi işlemleri sonucu, ayın sonunda bebeğin tutmadığı bilgisi geldi. Neden? Nedeni yok. Vücut kabul etmemiş, hemen yeni randevu vermeye çalıştılar. Ama bunlar hem psikolojik hemde maddi işler. Tabi ki hayır dedik..

2.3.16

BEYAZ VE SAĞLIKLI DİŞLERE KAVUŞMANIN EN PRATİK 5 YOLU


Bugün hayalinizdeki beyaz ve sağlıklı dişlere en pratik şekilde kavuşma yollarını paylaşacağım. İşte dişlerimi korumamı sağlayan ve rahatça gülümseme nedenim 5 diş temizleme pratiğim :)

Beyaz ve Sağlıklı Dişlere Kavuşmanın En Pratik 5 yolu

1. Rutinlerinize Uyun

Hayatta en önemli şey sanırım sizin için iyi olan ne varsa alışkanlık haline getirmek. Spor yapmak, sağlıklı beslenmek gibi aslında kişinin kendisine bakması ve temizliğine dikkat etmesi de önemli. İşte bu yüzden diş temizliği rutinlerinizi belirleyin ve ona uyun.

1.3.16

ALEXA SIRALAMASINDA NASIL YÜKSELEBİLİRSİNİZ ?



Bu konuda çok yazı yazıldı ve okudunuz eminim. İşin özünü öğrenmiş yada daha çok kafanız karışmış da  olabilir:) Bu işler biraz karışık işler ve çoğu terimler siz blog dünyasına girince karşınıza çıktı ve sizi afallattı biliyorum. Size yardımı dokunacağını bildiğim şeyleri, en basit hali ile hep yazmaya çalışıyorum. Uzun süredir de bu alexa olayını yazmak istiyorum. Alexa sitesine üye olarak ve uzantısını tarayıcınıza ekleyerek alexa değerinin yükseleceğine inanan çoğu kişiye sesimi çıkarmıyorum ama, olay bundan biraz daha ileri. Bu yaptıklarınızla ancak kendinizin ve başkalarının sayılarını ve durumunu takip edebilirsiniz.

Alexa nedir?
Alexa internette olan web ve blog sayfalarının okuyucu trafiğine göre kendi ülkesinde ve dünyada bulunduğu sıralamayı gösteren bir sayaçtır.
İlk blogunuzu açtığınızda, sizin blogunuz dünya sıralamasında en altta olacaktır. Yani 22.000.000  kişinin en sonuncusu sizsiniz. Her sayfanın amacı yukarılarda bir yer edinmektir. 

Alexadaki sıralamamı nasıl göreceğim?

Alexa'nın google chrome için yaptığı eklenti ile bunu takip etmek mümkün.