16.8.13

Pet Şişelerinizi Atmayın ! Her Bir Pet Şişe Bir Hayvan Doyuracak. Hadi toplamaya !!!


Yedikule Hayvan barınağı gerçekten harika işler yapıyor. Başında bulunan insan çok özel insanlardan. Onlar için pet şişe kapağı biriktiriyordum. Kapaklarını aldığım şişelerin kendisini çöpe atarken içim sızlıyordu. Koca şişeyi neden biriktiremiyoruz diye, meğer bu şişeleri de toplayarak, hayvanlar için mama, aşı vs için kullanıyormuş. Bunu çok geç öğrenmeme ve bu kadar şişemin çöpe gitmesine gerçekten çok üzüldüm.

Hadi arkadaşlar pet şişe toplamaya başlayalım..

Biriktirdiğiniz şişeleri, kargo ile yollayabilir. Kendi imkanlarınız ile barınağa bırakabilir ve eğer çok fazla birikmişse, barınağa telefon ederek gelip almalarını sağlayabilirsiniz..

Yapacağınız tek şey pet şişeniz için bir koli yaprak içine atmak..

Hiç bir şey yapamıyorsanız bunu yapabilirsiniz...

http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/ana-sayfa/haydi-petsiseler-yedikuleye/

15 yorum:

  1. Bu harika bir uygulama hemen ben de bloğumda ve tumblrda duyuruyorum, ne kadar çok kişiye ulaşırsa hayvan dostlarımız için o kadar iyi. Dersane ve okul başladığında da birşeyler yapmaya çalışacağım aynı zamanda umarım fazlaca kişiye ulaşabilirim elimden birşeyler gelirse ne mutlu bana :)

    YanıtlaSil
  2. Hemen toplamaya başlıyorum ben de ;)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir uygulama türkiyenin her yerine lazım

    YanıtlaSil
  4. Harika bir haber olmuş. Ben hayvanları o kadar çokkkk seviyorum ki kızımda bana çekmiş :)))) ama apartmanda çokkkk zor bakımı umarım ilerde bahçeli bir ev alırızda gönlümüzce dostlarımızla yaşayabiliriz. Kampanya için biriktirmeye başlıyorum bende hatta ve hatta şimdi işyerinde bir yazı hazırlayıp bütün mahalleye asmak için kolları sıvıyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde ne büyük hayalim bahçeli bir ev. Hiç olmadı yaşlanınca doğru çanakkaleye yazlığa yerleşeceğim:)

      Sil
  5. tesekkruler bılgılendırme ıcın... bende paylaşıyorum

    YanıtlaSil
  6. Çevre mühendisliğini kazandığım günden bu güne ki mezun olalı 4 yıl oldu hiç bir zaman ambalaj atıklarını çöpe atmam, cam şişe, kağıt, plastik, metal, pil, organik atık hepsini ayrı ayrı toplar ve geri kazanım aracına veririm. Geri kazanılabilir ürünlerden ülkemiz bir çok alanda enerji ve ekonomik yönden kar sağlamaktadır. Ancak hayvan barınaklarına verilmesi yoluyla toplanması olayına bayıldım :) Fatih karşı tarafta bize çok uzak ancak İstanbul genelinde ki belediyelerin de bu şekilde bir organizasyona katılması müthiş olacaktır.
    http://hazioz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Beni de haberdar eden Gülümse Yüzüme blogunun sahibi Yasemin. Yoksa haberim olmayacaktı.Keşke bütün barınaklar bunu yapabilse, açlıktan hayvanlar ölüyor oralarda..:(

    YanıtlaSil
  8. ben üniversitde çalışıyorum. bir günde bile yüzlerce şişe atılıyor burada. ama ankarada olduğumuz için nasıl ulaştırırız bilemiyorum. sürekli kargoya vermek çok pahalıya mal olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli değilde 3 ayda bir petleri ezerek yollanabilir. Siz toplamaya başlayın bir çaresini düşünürüz. Meral hanımla konuşuruz. Bir yol bulunur elbet

      Sil
  9. "O bir anne" blogunda okudum, koştum geldim. Bu güzel uygulamayı duyurduğunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. Yanıtlar
    1. Yedikule artık toplamıyor ne yazık ki. Ama siz yinede biriktirin. Çünkü yeni bir sosyal sorumluluk projesi yapılacak, onlar için kullanırsınız. Yine hayvanlara ev yapılacak bu toplanan plastikler ile..

      Sil
    2. Merabalar ben yozgatta öğretmenim.çocuklarla beraber bu proje için pet şişe toplamaya başladık ama duyduguma göre bitmiş.

      Sil