13.8.13

TATİLDEN DÖNDÜM ! DENİZLİ - SÜNGÜLLÜ KÖYÜ - PAMUKKALE - KAKLIK MAĞARASI- GÜMÜŞSU ŞELALESİ


Giderken tatile gidiyorum yazamadığım için, kimsenin de bayramını haliyle kutlayamadım. Geçmiş ramazan bayramınız kutluyorum. Umarım herkesin bayramı ve tatili güzel geçmiştir. Bizim tatilimiz gayet doyurucu ve dinlendirici geçti. Bir çok yeni yer ve insan tanıma ve görme imkanım oldu, bunun için mutluyum.

Süngüllü Köyü:

Bu sene eşimin memleketi Denizliye doğru uzandık. Hem ziyaret hemde tatil oldu bizim için. Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Süngüllü köyünde bir hafta kaldık. Orada kime sorduysam bir türlü köyün isminin nereden geldiğini öğrenemedim:) Sonunda ufak çaplı bir araştırma sonucu kafam iyice karıştı.:)..Birde Manisa Süngüllü Köyü buldum. Bu köyün ismi başına mor sümbüller takıp dolaşan kötü, gaddar bir ağadan geliyor. Belki bizim gittiğimiz köyde de bir sümbüllü ağa vardı. Gerçi Sümbül ve Süngül farklı kavramlar olabilir. Süngü'nün bir çok anlamı var. Velhasıl ben isminin nereden geldiğini bilmediğim bu köyde çok eğlendim..

Dağlarla çevrili güzel bir köy olan bu köyde eşimin babannesinin evinde kaldık. Ev iki katlı ve tahta döşemeli. Benim çocukluğumda kaldığım evler de hissetmemi sağladı bana, çok ta güzel asma kaplı bir balkonu var. Teo ve Tarçın orada çok mutluydular.Bütün gün güneşlendiler. Bizde akşam kahve ve sigara keyfi yaptık.









Bükme:

Arife günü, köyde bükme ve haşhaşlı katmer yapma günüymüş. Babaanne hemen sofranın başına oturdu. Bükme, orada bayram boyunca ekmek niyetine yeniliyor.Tadı bir nefisti. Açılan hamurun, içine domates, biber ve kabak rendelenerek konuluyor. Sonra ateş üstünde saç fırında pişiriliyor. Sizin için fotoğraflamayı unutmuşum. Ancak yapım aşamasını fotoğrafladım:) Ayrıca sonunda cesaretimi toplayıp, haşhaşlı olan ekmekleri açmak için sofranın başına oturdum. Benimkiler pek yuvarlak olmasa da , baya hamur açtım. Bayram boyunca bunları ben açtım diyerek sadece haşhaşlı olan katmerleri ben yedim:)






Gümüşsu Şelalesi:

Bayramın  ikinci günü , çevredeki güzellikleri görme günüydü.. En yakını Gümüşsu Şelalesiymiş. Çok merak ettiğim, dağlardan fışkıran bu yeri görmeye gittik. Doğal klima gibi, muhteşemdi. Dağın tepesinden fışkıran süper bir soğuk ve harika bir su.. Tepesine kadar çıktık, bütün çevredekiler orayı görmeye gelip, orada piknik yapıyorlar. Tepeye çıkıp indikten sonra yorgunluk çayımızı serin serin içtik..






Kaklık Mağarası :

Bayramın 3.günü yolumuzun üstünde ki kaklık mağarasına uğradık. Amcamız gitmeden bizi uyardı. "Çürük yumurta gibi kokuyor. Dayanabilirseniz, harika bir yerdir, mutlaka içine girin."
Kaklık mağarası, ise tarla süren bir çiftçi tarafından, tarlasını sürerken traktörünün içine göçmesi sayesinde keşfedilmiş.Kükürtlü suyu sebebiyle gerçekten iğrenç kokuyor. O kokuya dayandık ve merdivenlerden aşağı uzandık. İçeri girdikçe kokuyu falan unutuyorsunuz. İçerisi görülmeye değer. Her yerden sular akıyor ve kükürt taşları bembeyaz yapmış, su ise inanılmaz güzellikte bir yeşil.Sizin için bir de video çektim, en kısa zamanda gereksiz yerlerini düzenleyerek izlemeye sunacağım..









Pamukkale:

Kaklık mağarasından sonra, Pamukkale'ye gittik.Pamuk gibi bir kale:) Üst tarafına çıkmadan altında ki bölümde sularla oynadık, beyaz havuzcuklarda dolaştık.Bol bir vakitte gidip, üst tarafa çıkarak daha çok vakit geçirmek isteyeceğim yerlerden oldu ...





Ve son gün, köyde bitmek bilmeyen düğünlerin birine çalmaları için Mehter Takımı çağrılmıştı. Muhteşemdi. Ben ve eşim çok severiz Mehter Takımını..Evde ara ara sesini sonuna kadar açar dinleriz.Son gün sürprizi bizim için harika oldu. 
















20 yorum:

  1. ne güzel tatil olmuş, pamukkale güneş doğarken ve bataren en güzel halini alır ^.^
    aslında denizliye kadar gelmişken antik çağdan kalma Hierapolis de gezilmeli tabi erkeolik kazısı tam bitmediği için daha bir tarihle iç içe olma durumu var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimize ait arabamız olduğu zaman, ilk yapacağımız uzun bir ege seyahati olacak:)Nerede ne var, gezeceğim.

      Sil
  2. Bayildim canim harika yerler:) domatesli kabakli hamurda guzel geliyor gozume asermesem bari:)))) ama iyiki dedin domates kabak karisimi aklima gelmezdi

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir yazı fotoğraflar ayrı bir güzel :) haşhaşlı katmere bayılırım taze yapılmışını yemekse ayrı bir zevk olsa gerek :)
    hazioz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Memleketim güzeldir, babannemin bükmeleri daha güzeldir..
    Pamukkaleye gitmeyeli yıllar oldu..Yaş 31 oldu daha kaklık mağarasın göremedik..

    YanıtlaSil
  5. Fotoğraflar harika güzel bir tatil olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. amanın amanın memleketimi ziyarete gelmişsin beni görmeden gitmişsin:P başka birinin ağzından bu kadar güzel dinlemek çok garip geldi,hoşgeldin,mutluluk getirdin:)çok güzel bir yazı olmuş tabi ki de^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demek hemşerimsin ben gelince görüşürüz o zaman biz de :))

      Sil
    2. Hoşbuldum:) Beğendiğine sevindim:) Türkiye'nin her yanı çok güzel, hepsi görülmeli.

      Sil
  7. canım haşhaşlı çörek çekti sabah sabah saol :) pamukkale eskiden çok daha güzeldi ://

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben doyasıya yedim, katmer gibi oldum zaten:) Pamukkale evet çok güzelmiş, biz bu haline yetiştik.

      Sil
  8. Çok güzel bir tatil olmuş, hoş geldiniz:)

    YanıtlaSil
  9. :)))) Bizim şelaleye görmeye gitmişsiniz ne güzel :)))) Evet bizde Denizli Gümüşsu köyündeniz hatta haziran ayında oradaydım kiraz toplamak için tabiii şelaleyide ziyaret ettik, yanında mangal keyfi harikaydı :D Hoşgeldin tekrar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanışmayı çok isterim:) Biz kirazlara yetişemedik, hatta hiç bir meyve kalmamıştı.

      Sil
    2. :)))) Meyve olmaması kötü olmuş cidden, dalından kiraz (hatta ağzın burnun ayrı yere kaysada) vişne ,erik yemesi harika oluyor :))))) Eğer seneye okullar kapanır kapanmaz giderseniz kirazlara yetişirsiniz ;)
      Sizin tanımak çok güzel Sevgiler

      Sil
    3. Bir daha ancak kendi arabamız olunca gidebiliriz.Sizin orada ismi farklı ama bizde kızılcık denen meyveden yedim ağzım yüzüm buruşarak, birazda eve getirdik:)

      Sil
  10. Çok güzel bir gezi olmuş , ne de güzel anlatmışsın yaa, gitmiş gibi oldum ama o bükmenin tadını da merak etmedim değil, ben de bir zaman bulup şu balayımı anlatsam keşke, pff, bu arada geçmiş ama olsun bayramın mübarek olsun yinede :)

    YanıtlaSil
  11. Bi o köyde doğduk. Sorsan bu kadar güzel anlatamayız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir köyünüz var. Yazımı beğendiniz. Çok teşekkür ederim:)

      Sil