30.4.14

HAYATI SÜREKLİ ÖTELEMEK



Bu ara sürekli hemen her şeyi erteliyorum. Oraya gideceğim sonra giderim, buna yapacağım sonra yaparım, buna gitmeliyim, boş ver şimdi olmaz. Akşam yaparım, bir saat sonra yaparım,yarın yaparım, ertesi gün yaparım, bir hafta sonra yaparım derken günler geçip gidiyor...

Benim gibi her şey'in hemen anında olmasını isteyen bir insanken nasıl bu kadar çok erteleme meraklısı olabildim. Nedir sorun? Depresyon mu suçlu veya geciken yaz ayımı? Var mı benim gibi olan veya çaresini bilen?

19 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Ne yaptıkta yorulduk böyle tidyciğim:) Bütün kış yattık desem yeridir..

      Sil
  2. Daha iki saat önce eşime şikayetlerde bulundum bu erteleme vakası yüzünden..."Ben hayatı ertelemek istemiyorum" dedim. Sonuçta yarın yaşayacağımızın garantisi yok ki...Yapmak istediklerimizi imkanlarımız ölçüsünde üşenmeden, ertelemeden, vazgeçmeden yapalım...Depresyon, hava durumu, ülkenin gidişatı falan gibi konuları bahane etmeyelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın burcu. Ama içimden geliyor, geçici bir dönem olsa gerek.. Umarım her şey düzelir.:)

      Sil
  3. Kesinlikle depresyon , bu durumdan ancak kendin istediğin zaman kurtuluyorsun. Ben mutluluğu hak ediyorum deyip ,hayata sarıldığın an farketmeden bir bakıyorsunki depresyondan çıkmışsın . Ama bunun için gerçekten bir süreç geçmesi gerekiyor .Sanırım sen o süreci doldurdun gibi geldi bana :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu yaz gelsin istiyorum bir an önce, güneşi görmem lazım, sanırım o zaman kurtulurum:)

      Sil
  4. bu duygu hali ben de de çok oluyor..
    galiba burcu hanımın yazdıklarına kulak vermek gerekiyor..hayatı ertelememek en güzeli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende eskiden daha az olurdu , şimdi yaşlılık belirtisi gibi sanırım..

      Sil
  5. Bu bir süreç de yola devam...erteleme geçer, akşam olur, sabah olur, başka ışık doğar..konu dağılır... Merkezinde kal cnm
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım düzelir her şey zaman değil mi?:)

      Sil
  6. İsteksizlik ya da yaşamı erteleme depresyonun belirtilerinden sadece bir tanesidir, sadece bir belirti sizde görüldü diye depresyonda olduğunuzu sanmıyorum. Geçici bir isteksizlik olabilir, yorgunluk olabilir...
    Ama eğer bu isteksizlikle birlikte uyku,( az yada çok uyuma) yeme sorunu, (az yada çok yeme) olumsuz düşünme gibi durumlar varsa bir uzmana danışmanızda fayda var. Çünkü depresyon kendi kendine geçebilecek bir hastalık değil...
    Sağlıklı ve mutlu günler diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şiddetli isteksizlik , çok uyuma, çok yemek yeme, hepsi var.. Kendi kendine geçmiyor evet. Ama gün ışığını allınca o gün daha iyi geçebiliyor.. Prozaclı günler istemiyorum. Ondan gitmiyorum:( Teşekkür ederim bu arada tavsiye için.

      Sil
  7. Bende de olmuştu geçen aylarda. Bütün günü kanepede tv karşısında geçirdiğim zamanlar vardı hatta, elim hiç bir şeye gitmiyordu, aldığım işleri yapamaz olmuştum..
    Sanırım biraz hayata hareket katmak lazım, ben o şekilde kendime geldim. Seninle çay içelim Kadıköy'de, zaten istiyorduk bunu, bence iyi gelir, uzun uzun konuşuruz:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak işte ertelediğim şeylerden biride bu seninle görüşmek:(( Ben sanırım uzun süredir bu ruh halindeyim..

      Sil
  8. Ben bir boğa burcu olarak hep üşengeç bir tipimdir :)) Hep bir şeyleri erteyip dururum. Umarım yalnızca bahar yorgunluğudur ve kısa sürede geçer. Kediciklerle mutlu mesut günler yaşarsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terazi burcuyum. Bende ki tembelik buradan sanırım::) Ama ama ben böyle değildim yahu

      Sil
  9. Ertelemek ne demek ben hayati kendi adima durdurdum. Oh isimden ayrildim. Sifir stres, bol bos zaman. Insan daha yaratici oluyor, yasadigini anliyor. Boylesi cok guzelmis, uzun surmesi dilegiyle;)

    YanıtlaSil
  10. Bende eskiden tıpkı senin gibiydim. Yaşım ilerleyince ve zamanın ne kadar kıymetli olduğunun bilincine varınca değiştim. Şimdi hiçbir şeyi ertelemiyorum :)

    YanıtlaSil