17.11.14

Blog Tasarım - Mutluluk Halleri




Özel bir annenin, özel duyguları ile yoğurduğu bu blog tasarımı da taze bitenler serisinden. Döndü aslında wordpress portalın da bir bloga sahipti. Onun için benden düzenleme istemişti.Bir kaç gün uğraştan sonra yapamayacağımı anladım. Sonunda ona blogger da bir blog teklif ettim. Uzun konuşmalarımız sonucu bana güvenip ikna oldu:) Bütün yazılarınıda gün gün dikkat ederek tek tek taşıdım, Blogger dünyasına dünya tatlısı biri daha kazandırdık. 

Bana göre iki blog dünyası arasında çok fark var. 


1. Wordpress acemi kullancıya hitap etmiyor. Blogger ise acemi olsanız bile çok rahat kullanabileceğiniz düzenli bir ara yüze sahip.
2 .Wordpress menü yapma mantığı ile Blogger menü mantığı ters , bu konuda wordpress daha iyi ama yinede acemi kullanıcı için çok zor.Menü boyutunu dahi değiştiremiyorsunuz
3. Wordpress de arka ara yüzüne ulaşmak bile çok zorlu, blogger da ise çok basit
4. Wordpress hazır temalar çok az ve üstüne oynamanıza izin yok. Arka plan değiştirilebilir ama kendi arka planları için para istiyor ve daha bir çok şey için sizden sürekli ücret talep ediyor. Yazıların boyutunu veya fontunu bile değiştirmenize izin yok. Tasarım denilen kısmı hiç bir işe yaramıyor.
5. Wordpress yazı yazmak, fotoğraf yüklemek editör kısmı karışık , oysa blogger çok basit
6. Wordpress arama motorlarında iyi değil, çıkmanız uzun zaman alıyor, sizi keşfetme şanları çok az. Ama blogger google ürünü olduğu için, indexlenme ve aramalarda hatta ilk sırada çıkma şansınız çok yüksek.
7.Wordpress yorum yapma özelliği için Wordpress üyesi olmanız gerekiyor. Bu yüzden sizi okuyan kişiler bile yorum yapmıyor. Ama bloger gmail ile çalıştığı için zaten %60 kullanıcı size yorum yapabiliyor.
8. Winget ve garget sistemi ikisinde de var ama blogger html özellikli gargetleri kullanmak çok daha kolay.

Şu an aklıma gelmeyen daha bir çok eksi ve artıları var. Ve ben bir çok blog sistemi kullanana biri olarak, açık fark ile blogger'ın blog dünyasında ki yerinin tartışılmaz olduğunu düşünüyorum..

7 yorum:

  1. Wordpress daha çok profesyonel işi. para verip emek harcarsan bloggerdan daha profesyone bir blog oluşturabiliyorsun ama çok daha zor tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır bir tema satın alıp onun üstünde bir o kadar daha uğraşmak bir blog yazarı için çok zor..:/ Bu kadar kastır-masalar insanlar rahat etse ama, yok işte

      Sil
  2. Cok iyi yaptın goncacim,bu sekilde sayfam daha kullanisli daha duzenli oldu,ahh bide pc basina oturup yazabilsemm:)

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza:)) takipteyim bloğuma beklerim..

    YanıtlaSil
  4. ne tatlı tasarımlar yapmışsın shemellon.:)))
    Ba-yıl-dım!
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninkiler kadar olamaz, şekerim:) Teşekkür ederim.

      Sil