10.3.13

DUKAN DİYETİ İLE TANIŞMA


Düğüne aylar kalmıştı..91.700 gram çıkıyordum tartıda.  Ben şişko bir gelin olmak istemiyordum.. Kabus gibiydi.. Hemen kilo vermeliydim ama nasıl. Ne denesem boş çıkıyordu. Bir türlü yememe engel olamıyordum. Tatlı düşkünüydüm. Gece kalkıp yerdim. O zamanlarda yeğenim Simge, dukan kitabını almış, benim elime tutuşturmuştu. Protein diyeti demişti.. Benim etle aram hiç olmadı, ben karbonhidratçı bir tipim, ekmek yemeyi falan severim. Kitabı elimde çevirdim. Arkasındaki serbest yiyecekleri görünce, o hızla bıraktım elimden..Yapamam ben et sevmiyorum ki dedim.. .Daha sonraki aylarda ise komşumuz bir arkadaşım Dukan diyeti ile çok güzel kilo verdi dedi. O hızla internette girip araştırma yapmaya başladım.. Facebook ve bloglarda Dukan diyeti tarifleri sayfasını buldum.



Okudum, inceledim. Kitabı sipariş verdim..O gelene kadar sevgili Simla'nın sayfasından destek alarak başlama kararı aldım. Dukan Diet sayfasından testimi yaptım ve 4.aşamalı diyetin Atak dönemine başladım..5 gün sonra, dukan diyetine başlayalı tam bir yılımı doldurmuş olacağım.. 15 Mart 2012 Perşembe günü, bakın Perşembe diyorum, pazartesi de değil yani:) Dukan diyetine başladım.Gayet güzel gitti her şey..Pastaları, tatlıları elimin tersiyle ittim. Herkes kek börek yerken ben yoğurt yedim.. Atak dönemim 7 günmüş, ben heyecandan 10 gün yapmışım..91.700 - 87,300 indim.Açlık çekmedim, fazlaca baş ağrısı vardı. Onları da ağrı kesici ile atlattım..Seyir dönemi daha iyi geçti, bir gün saf protein, ertesi gün protein + sebze yiyebiliyordum.. ilk 2 ay hiç spor yapmadım, sadece dışarı çıkıp olabildiğince yürüdüm.. . Eylül ayına 2 ay kala spor salonuna yazıldım. Spor yapmam yasaktı. Ama aldırmadım Yoruluyordum, kalbim zorlanıyordu..Ama yılmadım. Biraz ölümle oyun oynadım, ama sonunda ödülüm zayıf olmaktı..1 Haziranda 80 kiloydum..Bir ay duraklama yaşadım.. Arada kaçamaklar yapıyordum.. Dışarı yemeğe çıktığımızda arada hamburger götürdüğüm oldu..Ama eskiye oranla çok dikkat ediyordum..En yavaş veren dukancılardanım. Sebebi de belli..Ağustos 1.. 75,500 gram oldum.. O zaman neyse ki fark edildim.Hayatım düzene girdi, nefes almam kolaylaştı. Artık çabuk yorulmuyordum..Eylül de düğün günü 71 kiloydum. 6 ay da yani 20 kilo verdim..Düğünüm deki fotoğrafları görne kadar kendimi mutlu hissediyordum. Ama anladım ki daha yolun başındayım. Bir insanın güzel görünebilmesi için gerçekten fazlalıklarından tamamen arınması gerekiyor...Dediğim gibi, kaçamak yapmasaydım da tam gaz gitseydim, dukan amcanın dediği tarihte, ben ideal kilo olan 64 inmiş olacaktım.

9 yorum:

  1. süper 91 kilodan 71 kiloya harika!

    malesef ben düğünümde 83 kilo ile şişman bir gelindim kafasızlıktan şimdi çooook pişmanım güzel zarif bir gelin olmak varken başaramadım 3-4 senedir de tutarsızca vermekle uğraşıyorum ama artık son diyetimdeyim inşallah başarıcam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimse şişman gelin olmasın valla.:/ Hoş geldin bu arada:)

      Sil
    2. hoşbulduk sağol :)) twilight bayılırım parçalarına blogunu çok sevdim yazıların hoşuma giti :))

      Sil
    3. Teşekkürle Gülihan.:) Bende çok sevdiğimden koydum şarkıları..Dinlersin gelir.:)

      Sil
  2. Ne şeker anlatmışsın bu zor süreci. İnsanın en zor imtihanlarından biridir diyet çünkü nefiisle irade ile sınavıdır kolay gelsin... Ve ömür boyu sürer.

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım azmine.
    Bende diyet yapmak istiyorum.Yani biraz 90lardan bahsederken tuhaf olacak ama 60-65 kilo civarıyım tartıdan korkuyorum resmen 4-5 aydır tartılmıyorum 55lere dönmek istiyorom :(
    Dukan'a mı başlasam bende napsam :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 65 lerdeykende sürekli zayıflamaya çalışırdım. Bence önlemi şimdiden alman iyi olur. 65 den sonra tehlike çanları çalmaya başlıyor:) Dukan yaparsan 2 ay içinde kurtulursun..

      Sil
    2. Evet testi falan uyguladım dukan amcada rahatca yapabileceğimi falan söyledi. :)
      Başlayacağım regl sonrası :)

      Sil
    3. Hadi bakalım hayırlısı olsun. Kilolar gitsin..:)

      Sil