10.3.13

NASIL ŞİŞKO OLDUM

Biraz özetlemek lazım tabi .Neydik ne olduk.. Çok zayıf bir kız olmadım hiç bir zaman.. Ergen dönemimde 50 -53 kilo arasındaydım. O zaman bile kendimi şişko zanneder sürekli kilo vermeye çalışırdım.. Ne büyük bir yanılgı..Üniversite hayatımda bu kilolarda geçti ama hareketliydik, yesek bile veriyorduk bir şekilde. Hiç tartım olmamıştı.. Hiç tartılma ihtiyacı duymamıştım..Okul bitti, falan derken  İlk bir sene içinde 64 dayandım.. Uzun bir dönem bu kiloda kaldım ama hep zayıflama çalışmaları devam ediyordu.. Tere otları, yok lida içmeler.. Yazsam liste uzar gider..Yapılan her şey sanki üstüne yağ bindiriyor insanın..5 sene bilgisayar şirketinde çalıştım. Oradan ayrıldıktan sonra,evden home ofis çalışmaya başladım. İşte o zaman yavaş yavaş şişkolar dünyasına da adım attım..Ellerim ayaklarım şişmeye, yürümekte zorlandığım bir dönem..Kalp hastalığımı öğrendim.. Hipertrofik Kardiyomiyopati hastasıymışım. Kalp kası kalınlaşması..



Kilo aldığım için değil tabi bu kalınlaşma..Kalp hastalığım doğuştan, kalbim kilo aldığımdan s.o.s vermiş. Yani kilo almasam, hastalıktan dan da bir haber olacaktım..Tedavisi yok, tek tedavi sağlıklı yaşam..Anjiyo olmam gerekiyordu.. O gün sigarayı bıraktım..10 senelik içiciydim üstelik.. Ama hayat daha tatlı geliyor insana sanırım..Ee her şeyin bir bedeli vardı.Sigarayı bıraktım,çekirdeğe başladım. Hop geldi 10 kilo hediyesiyle. Çekirdeği bırakmak, sigarayı bırakmaktan daha zor oldu:) O arada Annem felç geçirdi. Eve tıkıldım.. 2 sene hiç dışarı çıkmadım desem yeridir..Ye iç ve hareketsiz ve stresli bir dönem.Kocaman şişko bir kadın olmuştum 6 sene içinde.Hayatımda sigara yoktu ama abur cubur ve sorunlar pek çoktu..İnsan kendini bu hale kendi getiriyor tabi ki.. Ama hayat ve çevrede büyük faktör.. Şişman insan dünyası çok karışık ve çok zorlu.. Kendime güvenim 0 olduğu zamanlar.. Neler yaşıyor insan şişmanken.. Zayıf olmak mutluluk mu..? Ben hiç bir şişmanın mutlu olduğunu sanmıyorum. Sadece mutluymuş gibi davranıyorlar.. 6 ay sonunda düğünüm olacaktı ve ben 91 kilo olmuştum. İşte diyet serüveni başladı....Neler oldu neler yaptım diğer yazımda..





4 yorum:

  1. bir ara benden bahsediyorsun sandım:)
    lida mida deyince:))
    hiçbir şişmanın mutlu olmaması kısmını ben de merak ediyorum zira bazıları hiç çaktırmıyor çünkü mutsuzlarsa da.ben de 70lerdeyim ve aylardır çabalıyorum zayıflamak için.ama dukan mukan bana uymuyor anacım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Genel kadın dünyası sanırım yazdıklarım.. Hekimiz dertliyiz bu konuda..Bak bugün yine başladım öğlen şaştım simit yedim/ Hala motivasyon sorunum var..

      Sil
  2. :))Keyifle okudum.Bence hayat stilinize göre bir yeme sistemi geliştirmeli..Bir ara ben canım çekti diye tatlı alıyordum;eve gelince sonra yerim;zaman geçince yağ olacak-sanayağı,tereyağı küçüklüğümden bu yana tiksinirim.-aklıma getiririm.Tabiki hareket şart.Bol hareketle -hipotroidi hastasıyım;nekadar zor kilo verilir herkes bilir.- uzun bir süreçte 18 kilo verdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BU ara yine saldık, gidiyoruz bakalım. Tekrar dur dönemi geliyor.. Öyle tiksinme metotları gerçekten işe yarıyor:) Spor yapamıyorum. Senin için çok sevindim, darısı başıma

      Sil