8.3.13

OTOBÜSLERDE Kİ KURTLU TEYZELER




Arabamız olmadığı için, hala toplu taşıma araçlarını kullanıyorum. Bugün annemi görmek için yollara düştüm. Hedef, Avrupa yakası. Tabi uzun bir yolculuk oluyor. 1,5 ile 2 saat arası..Bindiğim yer ara durak olduğu için otobüs zaten hep tıklım tıklım olur.. Ne hikmetse hep teyzeler olur dibimde, ben bu teyzelere "Kurtlu teyzeler " diyorum.. Otobüste bir hareketlenecekleri tutuyor.. Nereyi tutacaklarını bilmezler, sürekli arkanda seni ittikleyip, kakaklarlar ( ne demekse bu, ben uydurdum bunu, kelime düzenleyicisi kelimeyi tanımadı, altına kırmızı çizgi attı, ama ben ona sözlüğe ekle diyeceğim şimdi, böylelikle Türkçeye bir kelime kazandırmış olacağım.:)) Neyse, işte bu teyzeler yer var mı, yerinden kalkan olacak mı diye böyle bir oraya bir buraya kafa , göz kol kıpraşırlar..( al bir kelime daha)

Hepte şansları yaver gider, hop otururlar. Oturunca da kafa kol hiç durmaz.. İki de birde başında dikiliyor iseniz sizi süzerler:) Bunların "Kurtlu amca" versiyonu daha beter.. yanında oturuyorsanız şimdi amca kalkacak ha inecek, ha kalkacak diye diye sizde tik kalır.. Oldukları yerde oturup, oturup kalkarlar..Bugün bu teyzelerden birinin başında dikiliyordum.. 1 saat yol boyunca en az 50 kere baktı bana, kafasını çevirip, ben yetemedim otobüsteki herkesi inceledi, o yetmedi yanında ki adamı baya süzdü.. Sanırsınız adam ona el kol yapıyor.. Sürekli, kalkıp inecekmiş halleri.. Sonra anladık ki önde, yolculuğa çıktığı kişiler var onlara bakınıyor.. Birde ben arada omuzuna değiyorum mecburen, kalabalıkta.. Sanırsın sarkıntılık yapıyorum, ara ara kötü bakış atıyor. Kendimi bir an erkek gibi hissettim. Ben kıllanırım mesela, başımda dikilen erkeklerden, şeysi omzuma mı değiyor falan diye.. Ama ben bayanım Teyze ya... :) Ben bu teyzeleri görünce kaçıyorum. Bence sizde kurtlu teyze görünce yerinizi verin uzaklaşın, derim...

4 yorum:

  1. Bu konuda aynı fikirdeyiz 'kurtlu teyze-amca'lardan kurtulmanın en kolay yolu yervermek yoksa kurtulamazsın o sinsi bakışlardan.. :)

    YanıtlaSil
  2. Ben okula gidiş ve gelişlerde minibüse bindiğimde her gün onlardan oldukça fazla görüyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ney seki her gün görmüyorum:) Şanslıyım..

      Sil