26.4.13

EN NEFRET ETTİĞİM EV İŞLERİ...ASLINDA HEPSİ


Temizlik yapmaktan hiç hoşlanmıyorum. Ama mecbur yapıyoruz:) Ama en sinir olduklarımı yazmak istiyorum size..

Bulaşık Makinesine Bulaşık Yerleştirmek : Kirlileri makineye doldurmak tamam, ama çıkarıp  yerleştirmekten nefret ediyorum. Bir de benim gibi iğrenç yıkayan bir makineye sahipseniz, hepten sinir bir durum. Yıkanmayanları tekrar yıkamak:)

Ütü yapmak: Ütü diye bir alet neden icat edilmiş ki..  Bırak buruşuk kalsın:) Erteleyebildiğim kadar erteleyip, uzatabildiğim kadar uzatıyorum ütü yapma anlarını, birikiyorda birikiyor. Son çare artık kalkıp ütülüyorum..Keşke hiç yapmak zorunda kalmasam:)

Cam silmek: Hiç ama hiç hoşlanmıyorum.. Hele bir de silip yağmur yağıyorsa üstüne... Aman ya.Tamam silinince pek güzel oluyorlar ama, çok sıkıcı ya.



Tuvalet temizlemek: Herkes sıçsın, sen temizle, ne boktan bir iş:) Askerde tuvalet temizletiyorlar diyorlar. Ee biz 2 günde bir ömür boyu temizliyoruz. En azından orada bir yıl, bizim ki ömür boyu.

Yer silmek: Vileda var neyseki, ama o saçlar takılmıyormu o süpürgeye, o saçlar bizimle evin her yanını dolaşıyor. Gel de illet olma...

Yemek yaptıktan sonra mutfak toplamak: Gerçi yemek yapmayı seviyorum, ama her gün ne pişirmeli derdi olmasa. Üstelik buzdolabındakiler çürümeden pişirmek lazım.. Yemek yapmak 30 dk , ortalığı toplamak 2 saat:)

Yatak toplamak: Gece yatacağız nasıl olsa,ne gerek var.. Ama her gün çarşafları , yastıkları düzelt, yorganı yatağa ört, üstüne yatak örtüsünü ört..Sıkıcı

Koltuk yastıklarını düzeltme:  İşte saçma işlerden biri, benim gibi koltuklarınızda minder varsa, üstelik bunlar bir de yamuluyorsa, al başına bela, çık üsütüne zıpla, patpat vur, şekle sok, sonrada koltuğa yerleştir.. Bir daha böyle koltuk alırsam arap olayım. ( Bu lafı da çok seviyorum, arap olmak kötü bir şey olsa gerek ondan söylemişler)

Toz almak: Hey toz, neden gelir konarsın sehpama, tv şeysine ve girebildiğin her deliğe, neden he? Hemde ben daha silerken, havaya kalkar, ben odadan çıkmadan neden tekrar aynı yere totonu koyarsın:)

Perde Yıkamak: Kirlenmeyen ve buruşmayan perde istiyorum.. Hatta mümkünse camda perde olmasın... Yıkamak ve asmak zorunda kalmadan bir hayat...

Ocak temizlemek: İlahi akacak, ilahi damlayacak, ne kadar dikkat edersem edeyim, bu işten yakamı kurtaramıyorum..

Buzdolabı yerleştirmek: Alışveriş yapmak eğlenceli, ama dolap yerleştirmek işkence gibi:)

Kapı, cam kenarlarını silmek: o Tozlar her zaman her yerde, kapı ve cam ise en sevdikleri yayılma yerleri...Sil sil nereye kadar

Anladım ki, ben temizlik yapmayı sevmiyorum. Ben ev kadını olmamalıyım.. Bitmiyor, gitmiyor.... Yap yap aynı:) Benden ev kadını olmaz..






21 yorum:

  1. hiçbirşeyi sevmiyorsun ve ev kadınısın! yazık sana:))
    gerçekten evde olunca iş bitmiyor, hep üzülürüm ev hanımlarının haline.
    bırak bazen dağınık kalsın, kendine zaman ayır.
    evet çok sıkıcı ve sevimsiz temizlik yapmak, yalan söylüyorsam arap olayım:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ev kadını değilim,home ofis çalışıyorum.Ama ev işlerini sadece ev kadınları yapmaz ki.. Evlenince evinin bu sorumluluğu ne yazık ki kadının:)

      Sil
  2. Gerçekten sevdiğin hiç bir iş yok mu? Benim en büyük kabusum bulaşık yerleştirmek. Makinayı boşver elimde bile yıkarım ama temizleri yerine yerleştirmek bizde en sevilmeyen iş. Annem de sevmezdi, kardeşlerim de aynen:) Ütü dersen, genelde giysilerimi ütü istemeyen kumaşlardan seçiyorum. Eşim de her sabah ütüsünü kendi yapar, haa unutmadan bulaşık makinasını ilgilendiren tüm işler de eşimdedir bu arada. Balkon yıkamaya ve cam silmeye bayılırım. Yeni yıkanmış buz gibi balkonda keyif yapmayı severim çünkü.Perdeler de iki haftada bir yıkanır, makinadan çıkar çıkmaz asarız, hiç kırışmaz. Yerleri silmeyi de severim, bunda buharlı makinanın etkisi büyük tabii, ev resmen hijyen kokuyor herşey bittiğinde. Bir de buzdolabını temizlemeyi sevmem, çünkü işin içinde yerleştirme var, herşeyi çıkar sonra tekrar koy, pek bana göre değil:) Haa ev hanımı değilim, tüm bunları sadece haftasonları yapıyorum, orası ayrı:)

    YanıtlaSil
  3. ay çok hoşşunuz bence hem çaalışıp hem ev ile ilgilenmek çok zor Allah yardımcımız olsun.Erkekler hiçbir zaman ev işlerini kendilerine vazife görmedikleri için herşey bize kalıyor

    YanıtlaSil
  4. Yazarken anladım, sevdiğim bir iş yokmuş:)

    YanıtlaSil
  5. haha bayıldım bu yazıya:)çeken bilir dimi ama ya..ben seviyorum aslında özellikle mutfak banyo temizliği sonrası hali seviyorum keşke hiç kirlenmese ama sorun bence rutin..yap yap 2 günde mahvolsun yine yap.Hele ütü bizim ev çamaşırhane gibi..ah ne çektik be şu ev işlerinden:)

    YanıtlaSil
  6. Aslında anlattıklarınız %99 bayanın nefret edip söylersem bana ne derler diye söylemekten çekindiği işler :)
    Benim en nefret ettiklerim ise yer silmek,salata yapmak ve ayna parlatmak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salata malzemeleri yıkanmış ise salata yapmayı seviyorum:)

      Sil
  7. Temizlik zor zanaat, içlerinden yapmak istediğin birini seç deseler ütü yapmayı seçerim sanırım. Ütü yapmayı seviyorum galiba :)

    YanıtlaSil
  8. Hepsinden biraz birazbende dertliyim malesef :)
    annem bazen bana odana girme kaaybolursun diyor dağınıklıktan :D
    Ama yapacak birşey yok dağınık çalışıyorum ben benim tarzım öyle :)

    YanıtlaSil
  9. :D :D hahahaaaa bayıldım bu yazıya tam benlikmişsin sen:D

    YanıtlaSil
  10. ne kadann güzel ifade etmişsin hislerimi üzerine ne desem boş gelecek teşekkür ediyorum:)))

    YanıtlaSil
  11. İlk dördüne katılıyorum bende.Hatta ütü yapmak ölüm bana.Eşime bir ütücüyle anlaşalım diyorum artık.Bu işler yüzünden hafta sonu dinlenemiyor insan.

    YanıtlaSil
  12. Ev işlerini hiç sevmiyorum ama tertemiz bir evde olmaya bayılıyorum :) tam bir ikilem yani.

    YanıtlaSil
  13. hahah kendimi gördüm resmen.. hele de bulaşık makinesindeki temizleri yerleştirmek ııyyyyyygghh.. bi de mutfak lavabosunu temizlemekle yemekten sonra masayı silmek de var !!

    YanıtlaSil
  14. Geçenlerde oğlum arabada durup duruken sordu: anne yardımcı diye birileri var mı? Bir kaç sordudan sonra var tabii oğlum eve temizliğe gelen abla var ya onlara yardımcı deniyor dedim. Cevap: öyle değil anne yaaa, biz şunu yap bunu yap diyeceğiz o herşeyi yapacak bize keyif yapmak için bir sürü zaman kalacak sen de yorulmayacaksın işte demez mi:))) akıllı duygusal oğlum. Hiç babasına çekmemeiş!! Bu ara burcu boğa tabi kiiii!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şeker:) Tabi annesi iş yapıyor. Onunla vakit geçirmeyince çocuk yardımcı neden kişiden medet umuyor:)

      Sil
  15. Ayrıca bence ev işleri şu cehennemdeki ünlü bir ceza var ya adı aklıma gelmedi. Hani aynı taşı yepeye çıkarıyorsunda tam teoedentaş tekrar aşağı düşüyor sil baştan . Bu böyle sonsuza dek sürüyor. Hah işte bence ev işi o cezanın dünya versiyonu. Ama tertemiz ev gibisi de yok yani. Yeni yıkanmış bir terasta kahve ve kitap keyfi!!!

    YanıtlaSil
  16. Kesinlikle özelikle temiz cam gibisi yok ama:) Çok sıkıcı

    YanıtlaSil