16.9.13

KEDİLERİMİN YENİ ODASI


Taşındığımız evimizin en minik odasını kedilerimize ayırdık. Evi almadan önce, görmeye geldiğimde bu odayı ve arka bahçeyi görmüştüm. Evi sevmem de ve satın almamız da benim için en önemli etken olmuştu. Çünkü buradan kapı açtırırsam kedilerim için çıkacakları oynayacakları bir bahçe oluşturabilirim diye düşündüm.Taşındıktan sonra, bir yerden fiyat aldık. Kapı açtırma ve etrafına tel çektirmek için çıkan rakam bizim şu an ki bütçemizi baya aşıyor. Ama bu hayalimi şu an için sadece askıya aldım. En kısa zamanda evimde yaptıracağım iş, bu kapıyı açtırıp, arkaya bahçe yapmak:) Birde kapıya kedi kapısı yaptıracağım.



Şimdilik arkaya sokak kedilerine mama ve su kapı koydum. Eşim veya ben her gün ön kapıdan arkaya dolanarak mama ve su koyuyoruz. Sabah akşam gelip mama ve su içip, arada uyuyarak gidiyorlar. Bizimkilerde yeni arkadaşlarını, pencerede ki telin arkasından seyrediyorlar:) Onlarda onlara tuhaf tuhaf bakıyor. Henüz yeni gelen kediler ve kadın hakkında çok fikir sahibi olamadılar. Ürkek ve çekingenler. Onlara niye yemek verdiğimi anlamıyorlar. Taşındığım yerde su kabı ve mama veren hiç kimse görmedim. Sadece bir yer var oda arka sokağımda. Onun dışında sadece besleyen benim gibi görünüyor. Çevrede baya kedi var. Arada ön pencereye gelip miyavlıyor. Sanırım çapkın erkek kediler, benim kedileri çağırıyor:) Kedilerin hepsi gece çıkan çöplerden karın doyuruyorlar. Her gece olamasa da , akşamları eşimle çantamıza mama doldurup, bizim sokak , arka sokak ve parkı dolanıp, gördüğümüz kedilere mama verip, çay bahçesinde çay içip geliyoruz. Yavaş yavaş kedileri de tanımaya başladım.:) Bunu yaptığımız her gece, çok rahat uyuyoruz. Yaşam biçimi haline geldi. Bir kaç kedi doyurmak bile, iç huzuru demek.

Yeni odamız ve yeni kedilerimiz:)























16 yorum:

  1. sizin gibi yardımsever,hayvansever insanlarım olması ne kadar güzel :) örnek alınması gerekilen bi insansınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz bir şeyler. Çoğalsak, herkes beslese, ne güzel olurdu..:)

      Sil
    2. herkesde aynı duyarlılık olsa hemde ne güzel olurdu en bizim bahçedekilerle ilgilenmeye çalışıyorum ama sadece süt ve su verebiliyorum :) küçükken çok sevdiğim bi kedim vardı kapımızın önüne koymuşlardı yeni doğmuş gölzeri bile daha açılmamıştı çok seversdim onu daha sonra araba çarpmış ölmüştü nasıl insafsız biriyse inip bi bakma zahmeti bile göstermemiş

      Sil
    3. Olsun süt su fark etmez, yeterki karınları doysun, aç kalmasınlar.İnsanları neler yaptığını bir duysan görsen, insan olmaktan utanıyor insan. Bu dünyada ki en cani yaratık insan..Hayvanlara vahşi derler bir de..

      Sil
  2. bende çok huzurlu oluyorum onların karnını doyurunca ama yuva sahibi edince daha bi mutlu oluyorum sankii :) siyah kedi simbo ya mı benziyoo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynısı gibi:) Görünce bende öyle dedim. Annesiyle gelip mama yeyip kaçıyorlar.

      Sil
  3. Yerim ben onlarıı! Elimizde olsa da bütün sokak hayvanlarını doyurabilsek.. Keşke herkes bu kadar duyarlı olabilse :(

    YanıtlaSil
  4. Yine harika şeyler yapmışsın eline sağlık,kediler çok şanslı:)

    YanıtlaSil
  5. Sizin kediniz olmak varmış :) Elinize sağlık ne güzel yapmışsınız. "Hayvanını sever" değil, hayvan sever olduğunuz için de ayrıca teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. oyyyyyy çok tatlılar!!! pencere önünden bakan kedileri çok severim, seninkide düşünceli düşünceli bakıyor gibi etrafa...Onlar için ne güzel şeyler yapıyorsun, tebrik ederim cidden..

    YanıtlaSil
  7. Ben de elimden geldiğince kedi maması alıp sağda solda eve giderken bırakıyorum. Erkek arkadaşım Arnavutköydeyken daha çok dikkat ediyordum, çünkü orası özellikle zor durumda köpek kaynıyor. Ben de kedi maması alıp oraya buraya bırakıyordum, hem kediler, hem köpekler yesin diye... Millet de tip tip bakıyordu. Adamlar alışmamış, hatta sokakta kadın görmeye alışık olduklarından bile şüpheliyim.

    YanıtlaSil
  8. tebrik ediyorum ne kadar şanslı sizin kedileriniz...

    YanıtlaSil
  9. hayırlı olsun eviniz. pek de sevmişler yerlerini. delikli kutular pisicikler için mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet , eşim yaptı:) İki kutuyu birleştirdi. Alt kattan üste geçebiliyorlar. Arada girip gizlenip oynuyorlar. Onu kaplamam lazım ama vakit bulamadım:)

      Sil
  10. Ah maşallah..:))
    Hepsi çok ciciler oda süper olmuş yalnız çok beğendim..:))
    Sevgiler..:))

    YanıtlaSil