26.11.13

İzmir de yaşayan Cahide annemiz için elele....



Bugün sizi Cahide annemizi biraz anlatmak istiyorum. Bende 24 saattir kendisini tanıyorum. Ama o beni henüz bilmiyor. Hatta hiç birimizi bilmiyor. Bir şekilde durumundan haberdar olmuş Sibel Hanım. Cahide Anne kendi halinde İzmir / Çiğli de yaşıyor. Kendisini sokaktaki canlara adamış. Zaten durumu iyi olanlar değilde nedense durumu kötü insanlar daha düşkün oluyor canlılara.. Her gün üç kuruş parası ile bu canları doyurmak için uğraşıyormuş. Geçen sene de sobasız ve odunsuz kömürsüz bir kış geçirmiş. Tabi hemen insanın aklına nerde bu belediye muhtarlık diye geçiyor. Büyük ihtimal çevresinde ki kimse durumun farkında bile değiller. Cahide anne yardım da bulunmamış ve başvurmamış olabilir. Hayvan seven insanlar gururlu olur. Net bilmiyorum ama tahmin edebiliyorum. Eşi ölmüş ondan bir maaş alıyor. Oda 550 TL. Birde kızı var bu annenin, hayırsız evlat denilenlerden bu paranın zaten yarısına el koyuyormuş. Kadın bu yaşta evlere temizliğe gidiyor. Sağlık sorunları da var tabi. Evinde 40 yakın kedisi olan bu anne şu aralar gerçekten zor durumda olduğu için Sibel Hanım ona yardım etmeyi düşünerek hemen sosyal ağlarda bir etkinlik açmış.Çokta iyi etmiş. Sobası yokken artık iyi kötü bir sobası ve okuduğum kadarıyla kömür ve odunu sa sağlanmış. Bugün bir kabana ihtiyacı olduğu yazıldı. Yarın ben ve Yılmaz bey ona iki kaban gönderceğiz.




Artık bunları okuduktan sonra gerisi size kalmış.Hani hediyeleşme etkinliği yok mu diye yazanlar. İşte bundan daha iyi ne hediye olabilir ki. Ayrıca karşılığında size iki sıkımlık parfüm değil, sevap defterinize 1 sevap yazılır fenamı olur? Yardım edemiyorsanız bile blogunuz da paylaşın belki yardımcı olmak isteyen çıkar..

Bu günden itibaren header yaptıran kişilerin mama gönderileri kış boyunca Cahide annenin evine gönderilecektir.İzmir de yaşayan bana header yaptıracak arkadaşım Bahçe perim yarın kendisine giderek ilk mamasını bırakacak.Ayrıca durumundan haberdar olacağız sayesinde..

Etkinlik linki

https://www.facebook.com/events/227516954081473/

Gelişmeleri takip edebilirsiniz..

Cahide annenin telefonu: 0539 760 26 20

Adresi:
Cahide Bozkurt

İstasyonaltı mah.
8001/3 sk.no.42
Çiğli - İzmir


Sibel Gökçenin Yazdıkları::
Söze nereden nasıl başlayacağımı bilemiyorum ama bir çok hayvanseverin duyduğu bildiği birisidir Cahide anne . Geçen sene koca kış ayını odunsuz, kömürsüz geçirmiş. Son günlerde marketlerin çöpünden topladıkları ile karnını doyurduğunu duyunca içim sızladı. Bunu hak etmiyordu. Şimdi onun için elele verme zamanı. Ona yardim için bize destek olur musunuz ?
Arkadaşlar ben bu etkinliği ilk açtığımda Cahide annenin elektirgi kesilmişti ve ödeyememişti . Sakin kimse yanlış anlamasin ben yaptim degil ben sadece sesini duyurdum .Cahide annenin Allah razi olsun bir kac arkadasim kimisi adini vermek istemiyor onlar sayesinde komur yardimi aldi elektirigi acildi sobasi temin edildi sicak yemek geliyor gida yardimi icin basvuruldu haber bekleniyor . cahide annenin olen esinden 550 tl maasi varmis arayip sormayan ve maasini bolup alan birde kizi var kizi aldikdan sonra 550 tl kaliyor cahide anneye 375 kira geriye kaliyor 175 tl elektirik -su -tüp gibi mecburi ihtiyaclari mevcut cahide annenin sadece evde 30 ila 40 kadar kedisi var cahide anne 60 yasinda bir bayan evlere temizlige gidiyor kendi icin degil kedilerim kopeklerim ac kalmasin diye ve saglik sorunlari olan bir bayan birebir gidip gorenler anlatabilir onlara sorun cahide anneyi ne kadar hassas ne kadar yalniz ne kadar kimsesiz ve surekli cevredekiler tarafindan sozle taciz edilen hatta tartaklanan bir bayan tek sucu hayvanlara hayatini adamis olmasi yardim etmek isteyenler icin


15 yorum:

  1. Izmir de yaşamama rağmen ben de bugün sosyal medyadaki duyuru ile Cahide anneden haberdar oldum ve öyküsü beni hayliyle etkiledi.Kendinden vazgeçmiş çocuklarım diye nitelendirdiği can dostlarina adamis kendisini.Kendi kızı terketmis o canlar terketmemis onu.Hafta icerisinde mama ve bakliyat alip adresine gideceğim. Herkesin yapabileceği bir seyler vardir diye düşünüyorum. Cahide anneye yalniz olmadığını hissettirelim.

    YanıtlaSil
  2. Duyarlılığın için çok teşekkür ederim Gonca. Senin aracılığınla da, iyilik melekleri göreceklerdir Cahide anneyi eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimizden geldiği kadar canım , ama gördüğün gibi çokta duyarlı bir millet sayılmayız. Çekiliş yapsam şu an bu yorumlar taşmıştı:(

      Sil
    2. Ben kötü düşünmek istemiyorum,muhakkak ki görmemişlerdir. Damlaya damlaya göl olur, bekleyelim bakalım :))

      Sil
    3. :) Peki görmediler tamam.

      Sil
  3. Umarım yardımsever insanlar Cahide anneye ulaşabilirler ...

    YanıtlaSil
  4. Paylaşım için teşekkürler Shemellon, daha nice Cahide annelerin yanından farkında olmadan geçip gidiyoruz kimbilir...
    Yardım eden herkesten Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  5. Nasıl bir memlekette yaşıyoruz anlamdım.
    Vallahi Cahide anneye helal olsun...
    Belediye bu tarz insanlara yardım yapsa ne olur..
    İnşallah Cahide annemiz biraz olsun rahat edicek...

    YanıtlaSil
  6. Bende İzmir' deyim. Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışacağım.

    YanıtlaSil
  7. blogumda duyuru yapacağım inş güzel insanlar güzel yardımlar yaparlar

    YanıtlaSil
  8. Çok kötü oldum okuyunca. İzmir'deyim ve elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıcam ama bir yandan da düşünüyor insan kim bilir kaç kişi var böyle haberimizin olmadığı :(

    YanıtlaSil
  9. Mutlaka var daha ne Cahide Anneler, birini birini hayata tutunmasını sağlamak lazım.:(

    YanıtlaSil
  10. Allahım nasip etsin atamam olsun da mutlaka yardımcı olmak isterim teyzeme..
    İnsanlık ölmemiş gördükçe daha aydınlık bakıyorum dünyaya..
    Ama şöyle de bir gerçek var bir okyanus içinde göl kadar işte ölmeyen o insanlık..
    Devlet ata bizi de dizin uzanamadığınız ele biz uzanalım..

    YanıtlaSil
  11. ne güzel şeyler yapmışsınız yaa.
    :)

    YanıtlaSil
  12. ben hala o gün kısmet olmadı gelemedim diye üzülüyorum cnm.inş bir dahaki gönderimlerinizde bende o mutluluğu tatmak isterim.

    YanıtlaSil