11.11.13

BUGÜN ERKEK KEDİM KISIRLAŞTIRMA AMELİYATI OLUYOR !


Oğlum büyümüş de bugün ameliyat oluyormuş !

Teocan, benim kocakafalalı tontik oğluşum şu an kısırlaştırma ameliyatında :///
Uzun süreden beri düşündüğümüz ama korkudan bir türlü karar alamadığım, karar alamadığım gibi o günün gelmesini hiç istemediğim gün işte bu günmüş.. İki ay önce kızgınlığa giren oğluşumun arkasından, kızım tarçında girince evde dayanılmaz saatler başlamış oldu. Sürekli okuduğum ve duyduğum herkesten öğrendiğim kediler 7 ve 8 aylık olmaya başlayınca kızgınlık dönemine girdikleriydi. " Ne kadar kötü olabilir ki " diyordum. Miyavlamalar, ağlamalar, onları birbirinden ayırmaya çalışmalar. Üstelik kız kedilerin popo havada yerde sürünmeleri mavlamaları ve bin türlü çeşit hareketleri ilk önceleri eğlenceli ve komik gelse de sonrasında onları ayırma işleri ve birini bir odaya kapatma diğerini öteki odaya kapatmalar işkence halini alıp sizi germeye başlıyor. O dönem geçtikten sonra hemen arkasından 15 gün sonra tekrar başlayan ve bir hafta süren aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamaya başlıyorsunuz. Gerçi bizimkiler ne kadar ayırmış olsak da kapı altından ve camdan cama aşklarını devam ettirdiler.:) Biz sevenleri ayıran kötü anne baba olduğumuzla kaldık.:)




Arkadan Lea missi de kızgınlığa girerse psikolojisi " Biz o zaman ne yaparız" halini alınca. Cuma günü gidip veterinerleriyle görüştüm ve Pazartesi için gün aldık. Teo'nun ameliyat öncesi en az 15 saat aç olması gerekiği için, benim oburcuk oğluma gece güzel ciğerli bir ziyafet çektim. Ama sabah başıma gelecekleri biliyordum. Sabahın 8'in de deliler gibi acıkmış olan benimkiler, ben mama hazırlarken bile zor beklerken, sabah kalkınca Teonun yemek yememesini nasıl engelleyeceğimi düşünerek sabahı sabah ettim.Sabah olunca Teo her zamanki gibi mama için peşimde dolanıp mavlamaya başladı..İçim çok acısa da kızları ayrı yere alıp doyurdum. Teocuk aç kaldı tabi. O hızla hemen giyinip, taşıma çantasına Teoyu yerleştirip, doğru veterinerin yolunu tuttum. Veterinerin üst kat odasında ameliyatlı kedilerin olduğu kafese yerleştirdim. Kedinizi kafese koymak çok kötü bir duyguymuş. Başında yarım saat durdum, onula konuştum, kafesine bir top bıraktım. Sonra oradan ayrılmak zorunda kaldım. İlk kez benden ayrılan oğluş kesin kendini terk edilmiş gibi hissetmiştir. Ona "Seni gelip alacağım hemen "dedim. Vedalaştık..Necla ablaya gidip kahvaltımı ettim ama içim içimi yedi. Stresten ve heyecandan karnıma ağrılar girdi. Mide ekşimesi yaşamaya başladım. Eve geldim. Kızlar bile anlamış gibi, sus pus bekliyorlar. Dibimde uykuya daldılar. Evde koca bir sessizlik var..Bu sessizliğe dayanamayıp bilgisayarı açtım. Ameliyat bitince arayıp haber vermelerini beklerken yazımı yazmak, heyecanımı yenmek  ve moralimi düzelmek için sizinle paylaşmaya karar verdim..Ellerim buz gibi ve parmaklarım kaskatı halde başladım. ve 3 dk önce telefonum çaldı.. Veterinerimiz şimdi aradı..Teocan'ın ameliyatı bitmiş , gidip alabilirmişiz. Ben tontişimi almaya gidiyorum. Gelince sizi haberdar ederim..











9 yorum:

  1. Kıyamam canım yaaaa... Acısı falan oluyor mu ayrıntıları sizden alacağız çünkü benim oğluşum yıllardır hormon iğneleriyle geçiştiriyor o dönemi. Bir gün baş edilemeyecek bir zaman gelirse naaparım bilmiyorum. ağlamak geldi içimden. Umarım sıkıntısız bir dönem geçirirsiniz. Haberleri bekleyeceğim. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun. Erkek kediler kızgınlık döneminde bir de etrafa koku bırakıyorlar. Ben her gün okuldan gelip evi baştan sona çamaşır suyuyla siliyordum ama nafile bizimki rahat durmuyordu. En son dayanamayıp kısırlaştırma ameliyatı yaptırmıştık. Ameliyat sonrası çok kötü bir durumdaydı. Yavrum ameliyatın ortasında uyanmaya başlayınca yeniden narkoz vermişlerdi.İki gün gözlerini açamadı açtığında da gözleri çok tuhaftı. Bir de taktıkları huni şeklindeki tasma rahatsız ediciydi. 1 hafta 10 güne iyileşti. Koku falan da kalmamıştı evde. Ayrıca kapı pencere tırmalamaları ve acı miyavlamaları da bitmişti. Allah size kolaylık versin. Biraz zor bir süreç ama sonu iyi olacak inşallah. İnsan bir pişman bile oluyor. Kedişin rahatı için gerekli.

    YanıtlaSil
  3. Ah biz de çok zor karar verdik ama erkek olunca, dişiden daha rahat geçiyor diye avuttuk durduk kendimizi. O ameliyat günü bir türlü geçmek bilmedi, sonunda haber gelince de koşa koşa gittik! Onu ilk görünce kokma lütfen, hala anestezi altında olduğu için bir garip karşıladı bizimkisi bizi, bir türlü kendine gelemedi, gelince de ameliyatlı yerini yalamasın diye ne uğraşlar verdik, kaç kere kustu! Kabus gibi günlerdi bizim için.. Üzerinden 7 ay geçti, ilk gün ki etkisi olmasa da aklımıza geldikçe çok kötü oluyoruz o günleri. Biraz karamsar yazdım ama hala içimi acıtıyor. Sen de hazırlıklı ol, bu kadar çok seven bir anne baba için o 3-4 günü geçirmek çok zor. Kaç kere ağladım bilmiyorum. Ama şimdi sağlıklı, azgın olmayan bir kedim var. Psikolojisi düzeldi daha da sevecen oldu... Başka kedim olursa ileride ameliyat ettirebilir miyim hiç bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Onların iyilikleri için bazı şeyler kaçınılmaz oluyor ve o gün gelip çatıyor.Benim kızım da şu an kızgınlık döneminde ve veterinerimiz aralık ayı gibi kısırlaştırabileceğimizi söyledi.Dişilerin operasyonu erkeğe göre daha zor olduğundan şu an düşününce bile beni afakanlar basıyor ; ama yapacak şey yok.Biliyorum ki Teo sevgi ile en kısa zamanda iyileşip sağlığına kavuşacak.

    YanıtlaSil
  5. Ah canım ya şu an Çiko'yu kısırlaştırırken çektiğim vicdan azabı ve üzüntüyü tekrar yaşıyorum . Üstelik yakın zamanda bir kısırlaştırma daha olacak. Çünkü sokaktan sahiplendiğimiz kızımız Lata da ergenliğe girdi. Zor bir karar malesef :( çok üzülüyorum :( inşallah hemen iyileşir senin kediciğin de :(((

    YanıtlaSil
  6. ben oğluşumu 8 aylıkdı sanırım yaptırmıştık işten geldiğimde eşim almış eve getirmişti nasıl uyuşuktu poposunu koyamıyor yatamıyor yürüyemiyordu narkoz tam geçmemişti ağlamıştım:((( ertesi gün cin gibi hoplayıp zıplıyordu, geçmiş olsuz teo ya

    YanıtlaSil
  7. O patiler ve o pembe burun var ya... Ah onlar o kadar güzel ki. Çok çok yakışıklı bir oğlan bu Gonca. Geçmiş olsun. Seni ve teoyu kocaman öpüyorum canım arkadaşım.

    YanıtlaSil
  8. çok tatlı, geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  9. Oyy kıyamma canım çok geçmiş olsun..

    YanıtlaSil