11.1.14

Kedi Evimiz ve Mama Kaplarımız

Kedi evimizi 3 Hafta önce eşim 4 cm kalınlığında gri renkli strafor köpük ile iki oda şeklinde yaptı. İçine karton, üstüne ise çöp poşeti ile kapladık. İçine elyaf minder koyduk. Umarım soğuklarda en azından bir kaç kediciği korur.Arada bir kaç kedicik görüyorum ama neyse ki çok soğuk havalar olmadığı için pek kullanmadılar. Kar yağarsa en azından kullanırlar diye düşünüyorum.

Mama kaplarının içini düzenli mama ile dolduruyorum ve her gün sabah akşam , öğlen çevreden gelen kediler karnını doyuruyor. Yağmurda ıslanmıyor, neme karşı dayanıyor. İlk yaptığımda biraz delikleri küçük açmışım. Fotoğraflarını çekmek için ortaya getirince, baktım bizimkiler kafalarını sokamadılar, hemen büyüttüm. Benimkiler iyi ki varlar:) İlk denemeleri hep onlar yapıyorlar..





















13 yorum:

  1. instagramda okudum gonca ataşehir belediyesi kedi evi için başvuruyormuşsun sıraya alıyorlarmış 10 kedilik gibi bir ev ve düzenli ücretsiz mama veriyorlarmış sanada söyliyim dedim
    çok güzel olmuş yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ataşehir bize vermez ki canım:( Ümraniyedeyiz biz.

      Sil
  2. Çok yaşayın, ne güzel bir ev, ne akıllıca mama kabı.
    Straforlar bile hazır ama bu yıl benden önce davranan o kadar çok hayvansever oldu ki, neredeyse sokakta yer kalmadı. Geçen gün saydım 17 tane kimi büyük, kimi küçük yuva var. Sokağın daimi sakini 20 kedişimiz var, arada bir gelenlere de yetiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne şanslınız, sizin oradaki insanlar ne kadar iyi. Benim çevremde ve sokağımda henüz bir tek kedi evine rastlamadım, kedi evini bırakın mama bile görmedim. :(

      Sil
  3. Çok güzel olmuş :) iyi ki varsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ilk denemeye göre fena olmadı.:)

      Sil
  4. Canım hem ellerinize hemde yüreğinize sağlık ;) Kedi evini her sene yapıyoruz, kediciklerimizi köpekciklerimizi de düzenli besliyoruz ama su şişelerinden mama kabı fikri hiç aklıma gelmemişti, çok hoşuma gitti hemen yapmalıyım bende, sevgilerle...
    Beauty Booop beautybooop.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim, bende bu sene anca aklım başıma geldi. Kedi evi nedir bilmezdim bile:/ Mama kaplarını da yapanlardan gördüm hemen yaptım. Arka taraf olmasa tutmazlar bizde alırlar ama, evimin arkasına geçmiyor kimse.

      Sil
  5. Çok sevindim, bende bu sene anca aklım başıma geldi. Kedi evi nedir bilmezdim bile:/ Mama kaplarını da yapanlardan gördüm hemen yaptım. Arka taraf olmasa tutmazlar bizde alırlar ama, evimin arkasına geçmiyor kimse.

    YanıtlaSil
  6. çok iyimiş gerçekten, ellerinize sağlık... :)

    YanıtlaSil
  7. Hayırseverlikten kim ölmüş. Çok güzel paylaşım olmuş. Umarım birçok kişide bu bilinçle dışarıda soğuk havalarda kalan hayvanlara yardım eder. Herkes elinden geleni yapsa o zaman dünya yaşanacak bir hal alır :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölmez:) Teşekkürler. Umarım bir kaç yüreğe dokunmuşuzdur.

      Sil