27.10.14

2014 PET İSTANBUL FUARINA GİTTİK..


Pet İstanbul Fuarı 2014 Perşembe günü başladı ve bugün sona erdi. Daha önce gitme fırsatı bulamadığım bu Fuar için Vancatburada.com sitesinden davetiye gelince, gitmeye karar verdim. Online davetiye süresi kısıtlı. Ben alabildim ama diğer biletler için araştırmaya başladım. Normalde bu biletler kapı girişinde 10 TL. ama ücret ödemek istemiyorsanız. Bir mama toptancısı bulmanız gerekiyor. Normalde bu biletleri onlara petshoplara vermeleri için verilmiş ama bir çoğu ne yazıkki vermemişler. Sorduğum hiç bir petshopta yoktu. Bende bir toptancı buldum ve baya bilet aldım. Hatta kapıda bir kaç kişiyede verdim.:)

Ben hemen tabi bu davet ile kedi ablalarına ( Benim gibi evinde ve sokakta kedi besleyenlerden oluşan her hafta görüştüğümüz bir grubumuz var..Ben bu gruba kedi ablalarırı grubu adını taktım) haber verdim. Gider miyiz? Nasıl gideriz? Ta Yeşilköy de..



Gideriz. Servis varmış. Hadi gidelim. Tamam hadi gidelim dedik. Fuar bilgilerine göre Kadıköy'den saat 11:30 servis yazıyordu. Perşembe sabahı servisi bulduk. 1,5 saat yolculuk ile fuar alanına ulaştık. Ana sponsor Nestle Purina'nın fuarın ilk etkinliği olan Nestle Pet balosunu kaçırdık. Burada bizim ufakılara papyon dağıtılacağı söylenmişti:) Ama alamadık tabi. Gittiğimizde Açılış Şovu "Champion Agility & Frisbee Team" Show başlamıştı. Frisbee ile yarışmalarda derece alan 5 harika köpeğin gösteri gerçekten çok eğlenceliydi. Ben fotoğraf makinemi unutuğum için hiç fotoğraf çekemedim:( Bir ara köpeciklerin çok yorulduğunu düşünüp üzüldük bile.. Gösteri bitince fuar alanına girdik. Aslında bu fuar pet shop ve mama satışı yapan toptancıları daha çok ilgilendiren bir tanıtım.  Yani onlar bu fuarı sadece onlara yönelik yaptıkları belli oluyor. Henüz çok erken olduğundan az kişi vardı ve çoğu görevliydi. Nestle purina standı hemen girişteydi. Bir çok mama dizilmişti. Biraz onlarla konuştuk, tam ayrılıyorduk ki, dizilen mamalardan alabileceğimizi öğrendik. Orjinal boyuttaki Felix kedi mamaları ve Proplan köpek mamalarından bile aldım. Hani olur da karşımıza bir köpekcik çıkarsa kendisini mutlu etmek için. :) İşin püf noktasını o an kaptık.

Demek biz buradan baya numune mama alabilirdik. Diğer standlara yöneldik.Daha önce görmediğimiz bir sürü marka vardı.Kuş ve balık ürünlerini es geçip, direk ilgi alanlarımızı inceledik. Kedi köpekler için bir sürü materyal vardı. Ama satışları yoktu tabi. Sadece bakmakla yetindik. Gönlü bol firmalardan numune mama aldık.

Fuar aslında olması gerektiği ve daha önce olanlar gibiydi. Yani bol makyajlı ve mini etekli kızlardan ibaret gibiydi. Her standa bunlardan konmuştu. Sorduğumuz hiç bir soruya yanıt veremedikleri gibi boş gözlerle bize bakıp Ahmet bey, Mehmet bey gelir misiniz? diyerek bizi hasta ettiler. Neden bu fuarlara bu insancıklar konulur biri bana açıklasın lütfen.. Neden sizin ürününüzü bilen, güler yüzü bir elaman değil de bu Fuar insancıkları burada.. Bunlara telefon açılıp, " Bol makyaja yap, en mini eteğini de giy gel" mi denmiş..Anladık ki bunlardan bir şey öğrenemeyiz, gittik allı felli beylerden konuları sorduk öğrendik. Ne maması yemeliler, bu mama iyi mi? Biz bunu yediriyoruz uygun mu? vs vs...

Fuar da ki en güzel stant bize göre "Hayvanlara sahip çık" yasası için imza toplayan dernekti. Onlar için imzamızı da attık. Oradaki beylerde bayanlarda oldukça sempatikti. Cat & Dog · Dergisi
standındaki bayanlar muhabbete kendilerini öyle kaptırmışlardı ki. Onlara uğramadık bile. Sonra anladık ki . Dergileri için hazırladıkları çantalar bizler içinmiş. Gittik aldık çantamızı. Genel olarak stant görevlileri ilgisiz ve bilgisizdi.Bizlere ikram edecekleri kahve ve kurabiyeleri ile gayet rahattılar.

Saat 15:30 gibi dönüş için fuar alanından çıktık. Bizi getiren servis görevlisi her 1,5 saatte bir servis olacağını söylemişti. Bir saatten fazla beklememize rağmen servis bulamadık. Fuar alanında bu konuyu görüşmek için danışma dahil, her kişiye sorduk. Fuar içinde bir oraya bir buraya gönderildik. Ama hiç kimse bilgi sahibi olmadığı gibi, yardımcı da olmadı. Sonunda metrobüse kadar ring servise binmek zorunda kaldık. Oradan elimizde ki çantalarla metroya aktarma yaptık, sonra bir daha. Sonra tekrar Altunizade den Ümraniye'ye taksi ile sonunda evimizi bulduk. Geliş gerçekten çok yorucuydu. Bu ilgisizlik çok sinir bozucuydu. Bizi oraya  kadar götürdülerse ne vardı, aldıklara yere kadar geri getirselerdi.

Demek ki neymiş. Siz siz olun servislere güvenmeyin. Kendi aracınız varsa gidin:) Yoksa denemeyin bile..

Fuar dönüşü metro merdivenlerin altında birde bu yavru kedicik bulduk. Kendi başına pir pas içinde yol kenarındaki merdivenin altına girmişti. Onuda Gül ablamız alıp evine götürdü şimdi çok mutlu ve güzel sıcak bir yuvası var.:)

Bir Fuar sonrası ganimetlerim:)
First Class hazırladığı hem çanta hemde mause pad çok şirindi. Teşekkürler:)
Tarçın Gourmet Mama'nın konserve mamasını test ediyor..Bayıldı bayıldı, kabını bile yiyecekti. 3 gün peşimde dolandı:)



















3 yorum:

  1. bizim pet showda hiçö böyle numune vermiyorlar. Belki bana denk gelmedi. Çünkü bütün izmir orada oluyor. Bizim fuar çok fena :))))) milyon tane elmayra :)))

    YanıtlaSil