18.7.13

BEN KİMİM ? (Mim)


Uzun süreden beri dolaşan mim beni de buldu. Kardeşim "Mor Hastası" beni mimlemiş, teşekkür ederim..
Fırsat bulup yazamadım, şimdi cevaplamak istiyorum. belki beni de merak ediyorsunuzdur.
Uzun bir mim olacak, sıkılabilirsiniz, uyarmadı demeyin:))

1-Ben Kimim?

Blog tanıtımda ki hakkımda yazımı biraz daha genişleterek size kendimi anlatabilirim.
37 yaşındayım ve ruh eşimle evliyim. Her şeyi birlikte yaparız ve bundan keyif alırız. 2007 senesinde tanıştık  ve bu 1 Temmuz da birbirimiz den sıkılmadan 6. yılımızı doldurduk. Eşim Bilgisayar yazılımcısı, ben ise alaylı takımından grafikerim. Yani bu işin okulunu okumadım, tamamen kendi çabalarım..Birbirimizi mesleki anlamda tamamlıyoruz. O yazıyor , ben çiziyorum:) Karı koca oyun hastasıyız. Gerçi ben son dönemlerde oynayamıyorum. Henüz çocuğum yok. Olmasını çok istiyorum, daha zamanı gelmedi sanırım.  Kitaplara, kitaplarıma, düşkünüm. En değerli hazinem kitaplarım. En çok onlara para harcarım..Gece okumadan uyuyamam, her gece en az 10 sayfa okur, ışığımı kapar, rüyalara dalarım. Her sabah,Türk kahvesi içmeden kendime gelemiyorum. Aslında ben tam bir gece insanıyım. Kafam gece 12 den sonra çalışmaya başlar. Ömrümce işlerimi hep gece yaptım. Evlendikten sonra saat 24:00 uyumaya alıştım. Eşim o saatti bir dakika geçirmez çünkü:) Güzel mezelerle donatılmış, rakılı sofraları çok severim.Ama favorim Kırmızı Şarap , mutlaka "Angora" yada Bozcaada şarabı.. ( Ramazan ramazan yazdım, kusura bakmayın) Manzara, deniz, doğa hastasıyım. Hayalim de ki tek şey, bahçeli bir eve sahibi olmak.Hayvanlara çocukluğumdan beri çok düşkünüm. Onlarsız nefes alamıyorum. Onlara, bakmak sevmek, beslemek ruhumu dinlendiriyor.6 yıl içinde hayatımda çok şey değişti. ben de değiştim. Hayatımda gereksiz saçma gördüğüm her şeyi bir kenara bıraktım. Kuaföre, kozmetik ve giyim alışverişlerine gerekli olmadıkça gitmem ve yapmam. Eskiden böyle miydim? Hayır.. Ama bundan sonra böyle biriyim..Çok boş işlerle uğraşmışım, şimdi üzülüyorum.İnsanların dış görünüşten çok ruh güzelliğine ihtiyacı olduklarına inanıyorum. 


2-Bloğumun Adı Nereden Geliyor?


Ah bunu ilk postum da anlatacağımı söylemiştim. Ama üzerinden çok sular aktı, o orada kaldı. Bu mim onun için iyi oldu. 
Nick name ( Rumuz, kullanıcı adı) insanların hayatlarında önemli bir yer tuttuğuna inanıyorum. Özellikle benim gibi mmo oyunlarıyla çok haşır neşir olan biri beni daha iyi anlar. Sosyal ortamlarda, forumlarda , oyunlarda insanların karakterlerine ve kendilerine verdikleri isimleri takip ederim. Özellikle oyunlarda, karakterler o kişinin çocuğu gibidir. Ve Ayşe19887 gibi bir isim gördüğümde, ona sorarım. "Çocuğun olursa bir gün, Ayşe19887 koyar mısın?" Tabi ki "hayır" der :) "O zaman neden karakterine veya rumuzuna bu ismi veriyorsun?" "......"
Anlayacağınız kullanıcı isimleri benim için önemli. İnternet hayatımla birlikte ilk Kullanıcı adım "Gelpcpc" oldu. Düne kadar kullanırdım. Sonra uzun süre "Deepsea" kullandım. Blog hayatımla birlikte "Shemellon" seçtim. "Mellon'" Kavun olan Melon sanmayın:)
Fantastik film ve kitap ve oyun manyağı olduğumu birçok kez yazmışımdır. Özellikle Yüzüklerin Efendisi Serisini ne kadar izlediğimi hatırlamıyorum. Orada "Gandaf" Moria Madenlerine girmek için bir kapıya rastlarlar. Kapıda "speak friend and enter" ( Dost de öyle gir) yazar..Şifreli kelimeyi söylemeden kapı açılmayacaktır. Ve "Mellon "der.."Mellon " Elf dilinde Dost demektir."Mellon "kelimesine ben "She" ekledim. Kadın veya Bayan, dost anlamına gelmesi için..

Dostluk, şifreli bir kelimedir. Herkese dostum diyemezsiniz, denilmez. Özeldir. Dostluk; sırlarınızı, özel hayatınızı ve bütün kapıları o kişiye açmanız demektir..Bunları yapamayacağınız insanlara dostum demeyin..

Ben bir dost olarak gören kişilere burada kapılarımı açıyorum..Ama doğru şifreyi söylemeniz ve bilmeniz gerek.



3-Blog Açmaya Nasıl Karar Verdim?

Evde boş olduğum bir dönemde, bir iş ilanı ile bir firmaya seo yapmaya başladım.İstedikleri onlar için bloglar açmamdı. Bende onlara bir çok yerde blog açtım. Blog dünyasını böylelikle adım atmış oldum.


4-Neden ...
İlgi alanım, kişisel blogları olanlardı, en çok onları okuyordum. O kadar çok blog okumaya başladım ki..Geceleri ben de şunu yazarım, bunu yazarım diye, kafamda post yazmaya başladım. O postlar kafamda öyle birikti ki:) Sonunda burayı açtım..

5-Kişiliğim?

Herkesle çok kolay konuşurum. Hemen anlaşırım. Soğuk biri değilim. Ama sonra o insanlar arasından elemeye başlıyorum. Hata, yanlış kabul etmiyorum. Bu dünyalık yaşayanları, hayvanlara, doğaya düşman olanları hiç sevmiyorum..Hayatlarını sosyal ağlarda yaşayan, oraya gittim, bunu yedim bunu içtim, tavırlarını basit buluyorum. ( Tanıtım amaçlı ise severek okurum) Uyumluyum, gittiğim ortamda eleştirmek yerine zevk almaya bakarım. Bu gün varsak yarın yokuz, felsefesi ile kimsenin kalbini kırmamaya çalışıyorum. Çıkarcı ve insanları aptal yerine koymaya çalışan insanlardan uzak duruyorum..Haksızlığa uğrarsam susmuyorum..Terazi burcuyum, bu işi yapmam, adalet anlayışım da oradan geliyor. "Fotoğraf fobisi" ile yaşıyorum. Bu işin doktoru ve tedavisi olsa gidecek durumdayım:) Çabuk sıkılan biriyim. Bir insanı sürekli 24 saat , ertesi gün üst üste görmeye dayanamıyorum. Çünkü anlatacak konuşacak bir şey kalmıyor.Aralıklı, kısa görüşmeler en ideali.Yalnızlığı seviyorum. Boş konuşmalardan bıkıyorum. İlgi alanıma girmiyorsa , karşımda ki insanı dinlememeye başlıyorum. Eşyalara değer vermiyorum.. Eşyalardan, insanlardan, evlerden çabuk bıkıyorum. Sürekli değişim istiyorum.  Körü körüne bağlandığım tek şey eşim..Bir tek eşimden bıkmıyorum, bıkmam,:) Tek değer verdiğim şey mantık..Mantıklı her insanı, ve düşünceyi dinlerim.. Bu yazı uzar gider böyle:) en iyi si burada keseyim..


6-Hoşlandıklarım?

Bu ara,şu headerları yaparak, sokak kedilerini doyuruyor olmamdan dolayı acayip hoşnuttum Beni destekleyen her blog arkadaşıma gerçekten minnettarım..

7-Hoşlanmadıklarım?

Yukarıda fazlası ile anlattım:) Bu projem için destek olmak yerine, onu da yapalım, bu böyle olsa ya falan gibi yorumlardan hoşlanmıyorum. Buyurun siz yapın. benim elimden ancak bu kadarı geliyor...Herkes sokağındaki hayvanları beslese ve bir kedi, bir köpek baksa zaten kimsesiz ve aç hayvan kalmaz dünyada...

8-En Sevdiğim Makyaj Malzemem?

Öyle bir malzemem yok sanırım. Ama şu bb kremleri denen şeyleri sevdim ben. Cildim yağlı olduğu için kapatıcı ve pudra türlerini önemserim. Hayatımda değişen şeyler den en büyüğü, boyanmayı hayatımdan çıkarmam oldu.
Düğün, bayram ve dışarı çıkmadıkça, sürünmem:)


9-Çantamda Olmazsa Olmazım?
Çanta almayı severim ama, kullanmam.. Kullandığım minik çantalardır. uzun süre takılır hep aynı çantayı kullanırım.Gel gelelim içine koyacak bir şey bulamıyorum. Cüzdan, anahtarlık ve telefon dışında bir şey taşımam.. Komik olan ,çantanın içinde bu kadar şey varken bile, hala elimi atıp aradığımı bulamam:)

10-En Son Okuduğum Kitap?

Sokak Kedisi Bob okudum. Şu an da Dan brown ( Cehenmem) okuyorum..

Sanırım benimde birini mimlemem gerekiyor.
Biraz düşündüm
mimlemek istiyorum..


34 yorum:

  1. Blogunu yakın zamanda keşfedip, duyarlılığından çok etkilenmiştim. Şimdi seni biraz daha iyi tanıdığım için daha da memnunum. :) Herkes senin gibi gönlü temiz, aklı berrak olsa keşke. Kitaplara, hayvanlara önem veren her insana anında sempati besliyorum.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Hmm ben bile bilmediklerimi buradan öğrendim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ablacım cevapladığın için teşekkürler bu arada :))

      Sil
    2. o daha yazsam neler öğrenirsiniz:)Rica ederim, benim için zevkti..

      Sil
  3. Güzel ve açıklayıcı olmuş. Sıkılmadan okudum.. Hayvanları seven insanlarda vicdan olur fazlasıyla. Sıcak bir insan olduğunu yazdığın samimi yazılardan anlayabiliyorum, yeni birini daha tanıdığım için ben çok mutlu oldum. Ben de pek soğuk duramıyorum insanlara karşı aynı sen gibi, zamanla eğer yanlış bir şey görürsem o zaman kapatıyorum kapılarımı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun oldu biraz sıkılmadığına sevindim:) Ben de memnun oldum. Kapılar önemli:)

      Sil
  4. Blogunun anlamını bende cok merak etmıstım headerlarda oldugu gıbı burada da hem yaratıcı hem etkıleyıcısın. O kadar akıcı ve içten yazmıssın kı hıc sıkılmadan okudum. Sende ki bu hayvan sevgisine hayranım ayrıca sadece sevıyorum demekle yetınmeyıp bunun ıcın yaptıklarında takdire değer. Hayatın akısına kapılmayıp kendin gibi yasamayı ögrenmissin Seni tanımak güzeldi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatın akışına kaptırmıştım, ama yaşla birlikte yaşanan her şey insanı " Ben nereye gidiyorum?" diye sıkıştırmaya başlayınca, cevabı bulmak gerekiyor.Teşekkür ederim:)

      Sil
  5. Mim için teşekkür ederim en kısa sürede yazıyorum:)

    YanıtlaSil
  6. uzun ama akıcı yazmışsın zevkle okudum. hadi canlar hoppa lay lay loy loy yazılar okumaktan böyle sahici duygular içeren yazı okumayı özlemişim :) hoşuma gidiyor hem çizdiklerin hem de yazdıkların :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat lay lom değil tabi ama çok ta karalara bağlamamak lazım.Samimi olmak iyi gelir. Beğendiğine sevindim:)

      Sil
  7. çok güzel özellikleriniz var..nerede hayvanlara duyarlılık varsa orada merhamet ve vicdan var demektir.tebrikler güzel çabalarınız için. blogunuzu yeni keşfettim. evde yazarın postundan görmüştüm sanırım.
    eşinizle birlikte ömür boyu mutluluklar.. ve en kısa zamanda güzel bir bebeğiniz olur inş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan olan herkes de olması gereken şeyler. Var ama ortaya kimse çıkarmak istemiyor. Katılaşmış bir toplumuz.Aslında insan olmayı öğrenmekle işe başlanmalı. İyi ki keşfetmişsiniz, blogunuza katıldım. Güzel dilekler için teşekkürler. Amin diyorum:)

      Sil
  8. Yazdıklarını okuyunca dedimki tam eşimin benim olmamı istediği bir kişiliksin:) Face e twitter a çok takılmamı sevmez, "foto çekip çekip bloğuna face e koyacağına çekme sadece ce sadece şu ortamın güzelliğini yaşa "der, "yalın hayat yaşayalım şu eşyalarının yarısını at, kozmetiklerini bir kenara bırak, makyaja bunca zaman ayırıp hayatını mahfetme" der ama dinlemem kokoşluk sinmiş içime işte...Fakat kendimi değiştirmeye çalışıyorum, çabalıyorum, eşimden öğrendiğim en önemli şey kimseyi ama kimseyi takmamak ve memnun etmek için kendimden ödün vermemek, eşyalara takılmam demişsin, mesela ilk evlendiğimde eşyalarım istediğim gibi olmadığı için üzülmüştüm,sonra zamanla başkaları gibi çok pahalı mobilyalarda aman kirlenmesin çizilmesin falan diye kasılacağıma rahat rahat yaşıyorum sadece benim rahatlığım önemli evimi beğenmezlerse beğenmesinler diye düşündüm ve kendimi şanslı hissettim..Hayvanları sevmen bu derece güzel şeyler yapman beni çok etkiledi...nedeninide bir ara özelden maille anlatırım:)seni cidden merak ediyordum, yakından tanıdığıma çok sevindim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşin de hayat adamı demek. Yarın öleceğimizi düşünerek yaşamak lazım. Doğru diyor:) Kendi zevklerini de unutmadan, biraz biraz dinlemelisin. Huzur çünkü orada.Kendin için yaşamak en güzeli.Birileri için giyinmek, birileri görsün diye yemek içmek, gezmek değil yaşam.Evet şu an evimde çok az eşyam var ve 4 kedim. Gelen giden, eşyaları tırmalamıyorlar mı? Tüyleri dökülmüyor mu?, deyip duruyor. Açıkçası hiç umurum da değil, kirlenirse yıkarım. Tırmalarsa atar yenisini alırım. Onlardan, ben den ve insanlardan daha değerli olamaz hiç bir eşya:) Mezarıma götürmeyeceğim ya.

      Mailini bekliyorum, bak şimdi ben de merak ettim:)

      Sil
  9. seni böyle detaylı dinlemek çok hoşuma gitti. bloğunun ismi hep çok fantastik gelmişti, sen de öylesin... iyi ki seni tanıma fırsatı buldum sevgili shemellon...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak ne güzel, tanıdık birbirimizi, dur seni de mimliyim ben. Olur mu?:)

      Sil
  10. Bende yakından tanıdığıma sevindim çok doğru yazmışsın hayatta başka şeylere takılmayıp o anların keyfini çıkarmalı.

    YanıtlaSil
  11. okumaktan,tanımaktan da keyif aldım,herşey gönlünüzce olsun aşkınız hep sürsün inşallah:)

    YanıtlaSil
  12. Çok merak ediyordum, çok güzel bir yazı olmuş :) inşallah bizler de hayatının eşini bulma konusunda senin kadar şanslı oluruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bulursun, Şekilci olmazsan kesinlikle bulacaksındır da..İçi temiz olan insanların şansı güzel olur.:)

      Sil
  13. Yazını çok sevdim , kendini çok güzel anlatmışsın gerçekten, ama ben "onu da yapalım, bu böyle olsa ya falan gibi yorumlardan hoşlanmıyorum" sözüne takıldım yaa, ben de sana bu projen de bu tarz bir mail attım çünkü ama bunu kötü bir niyetle atmamıştım aklıma gelen fikri seninle paylaştım.. Ama yine de hoşlanmadıysan kusura bakma bilemedim ben.. Kendine iyi bak yazısız bırakma bizi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstüne alınma hemen ya:) Para konusunda yazan oldu,, onlarda iyi niyetle tabi..
      Ben bir olay uygularken, enine boyuna düşünürüm. Sonra en olabilecek sonuna vararak, paylaşırım yada yaparım. Handikaplarını düşünmem gerekiyor. Parayı sevmem, yaşamak için gerekli sadece, para kabul etme konusunu, düşünmemiştim bile..Kötü niyetli olmadığını biliyorum. Sadece hoşlanmıyorum diye yazdım..Nefret ediyorum demedim:)

      Sil
  14. Bu mimleme olayının yabancısıyım, ama teşekkkür ederim beni de buna dahil ettiğiniz için. Aslında daha önce Bloghocam'ın başlattığı furyada Evdeyazar'ın 5N1K'sını yazmıştım, sanki benzer şeylerdi. Bir bakın buradan, http://evdeyazar.blogspot.com/2013/05/evdeyazarn-5n1ks.html
    eğer eksik derseniz elbette sizin için seve seve yazarım tekrar:)
    Bu arada yazıyı okuyunca çok fazla ortak yönümüz olduğunu gördüm, sadece daha önce bahsettiğim gibi hayvanlara yaklaşamıyorum :)
    Sizi böyle yakından tanımak çok keyifliydi, ama en kısa zamanda çay içmek de isterim birlikte:)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  15. aaaa ama benim bir mimim varmıışşşş:):):)
    teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  16. Seni daha da yakından tanımak ne güzel :) Mim için çok teşekkür ederim canım benim :)

    YanıtlaSil
  17. Merhaba, Tesadüfen kadınlarda rahim filmi başlıklı yazınızı okurken kendimi taaa buralarda buldum. Ne kadar içten ne kadar doğal yazıyorsunuz. O kadar işimin arasında blogunuzdan da ayrılamadım hiç sıkılmadan okudum. G+ da takibe aldım, artık sık sık uğrarım. Sevgiler... https://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Aysel; Hoş geldin. :) Seni işlerinden alı koyduğum için üzüldüm ama çokta sevindim, güzel yorumun için teşekkür ederim. Bende seni instagram ve bilimum yerlerden ekledim. Şu karnıbahar mantına bakacağım şimdi. Hazır dolapta yapılmayı bekleyen bir karnıbahar varken, yaparım belki:) Öpüldün..

      Sil