20.9.13

İŞTE" BELEDİYE" DİYE BEN BUNA DERİM..

 Ümraniye de yaşıyorum. Ama belediyesinden gerçekten memnun değilim. Orayı burayı yıkarak, hala iş yeri tarzı yer yapıyorlar. Ne güzel bir parkımız vardı, güvercinlere yem falan atıp, soluklanırdım. Orayı bile yıktılar, şimdi sözde kadınların bir şeyler satacağı minik dükkanlar yapıyorlar. Yetmedi mi dükkan dükkan. Sanki kadınlar satacak. Yine esnaf tarzı tip gelip kurulacak. Bir de çarşı meydanımız var. Sanki uçak inecek, hava alanı sanırsın. Bir tane ağaç yok, çiçek yok. Anca kendi propagandalarını yapacakları bir alan yaptılar. Oturma yeri koydular, yaslanamıyorsun bile. Güneş altında pişiyorsun. Öyle salak bir yer yaptılar yani. Kedi evleri istiyoruz ya.. Bu kadar zor mu bunu yapmak. Yapan nasıl yapıyor..
Fatih belediyesin haberini okudum bugün, olduğu gibi yayınlıyorum. Nasıl güzel bir şey yapmışlar. Umarım devamını da getirirler. Yapan, düşünen ve uygulayanları tebrik etmek istiyorum..


Fatih Belediyesi, sokak kedileri için önemli bir projeye imza attı. Belediye, ilçenin 24 farklı noktasına yerleştirilen “Kedi Evleri” ile sokak kedilerini koruma altına aldı. Özel ahşaptan yapılan evlere yerleştirilen kediler, hem soğuk havalardan korunacak hem de sağlıklı bir ortamda yaşama fırsatı bulacak. Fatih Camii önüne yerleştirilen kedi evlerini bizzat yerinde inceleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediyenin kedilerin her türlü sağlık, yeme, içme ihtiyacını bu evlerde karşılanacağını söyledi.
Özellikle Fatih Camii bölgesinde çok kedi vardı. Hayvan severler kendi mahallelerinde, sağda solda buldukları kedileri buraya getiriyorlar. Genelde de yemek artıklarını buraya koyuyorlardı. Zaman içerisinde gelen kediler sahipsiz kalıyorlar. Soğukta, yağmurda, çamurda sıkıntı yaşıyorlar. Hem de yemeklerin rastgele dökülmesiyle bir çevre kirliliği oluşuyordu. Sadece Fatih Camii civarı değil, 24 bölge tayin ettik. Kedi evlerini oraya koyuyoruz. Bizde Fatih Belediyesi olarak zaten onların lojistik desteğini sağlayacağız. Mamalarını sağlayacağız. Zaman zaman ilaçlanacak, bu evlerin bakımı yapılacak. Kullanımı açısından örnek bir yer olduğunu düşünüyorum. Buradaki kedileri de kısırlaştıracağız. Onların muhafaza edilmesi güzel elbette, ama kısırlaştırılmaları gerekiyor” diye konuştu.
“Fatih Cami civarında sahipsiz 300 civarında kedi var” diyen Başkan Demir, hayvanların yemek, içmek kadar sevgiye de ihtiyacı olduğunu söyledi. Başkan Mustafa Demir, “Her yerden getirip bırakıyorlar. Artık bunun yerine mahallesinde, sokağında, parkında muhafaza edilsin istiyoruz. Şuanda 28 tane ev var, ama siparişler devam ediyor. Onların hizmeti sadece lojstik desteklerini sağlamak değil, onların temel ihtiyacı yemekleri kadar sevgiye ihtiyaçları var. Bunun yolu da kedileri, köpekleri bir yere hapsedip, ömürleri boyunca orada hapis hayatı yaşatmaktansa, bunları kontrol altına alıp, kısırlaştırıp, aşılarını yapıp yaşam alanlarında korunmasında fayda var” dedi.Başkan Mustafa Demir, kedi evlerini inceledikten sonra kedilere mama vermeyi de ihmal etmedi.














11 yorum:

  1. Keşke bütün belediyeler hali hazırda kullanılan kaldırımları, yolları, parkları yenilemek yerine bu tarz daha işe yarayan projelere imza atabilse..

    YanıtlaSil
  2. bi kedi sever olarak çok mutlu oldum :) inşallah diğer belediyelerde aynını yapar
    kış soğuk yaklaşıyo :(

    YanıtlaSil
  3. Benim belediye başkanım işte :-) sabahıma çok iyi geldi bu haber çünkü bende fatihte oturuyorum Gonca ablacım babam fatih camii sine ciğer bırakır sık aralıklarla bu cidden içimi çok rahatlattı..oraya gidip kedi severken annemin ayakkabısı üzerinde uyuyan yavrular olurdu şimdi sıcacık evleri var uyumak için..allah razı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şanslısın. Belediye başkanınızı çok sevdim:) Bizim belediye geçiş yapmak ister mi?:)Bir gün sırf bu evleri görmeye geleceğim..Orada görüşürüz :)

      Sil
    2. Umarım denk geliriz çok mutlu olurum :-)

      Sil
  4. Bende Ümraniye'de oturuyorum o meydanda sıkça kermesler düzenleniyor başka da bir şey yok kermeste zaten sadece belli bir kısma hitap ediyor bilirsin ...
    Neyse zaten her yer böyle değil mi bir de inançlıyım diye geçinen yöneticilere sesleniyorum hayvanların canı yok mu onlara göre gerçi onlara göre benim gibi düşünenlere de yer yok neyse Fatih Belediyesini kutlamak düşer bize darısı diğer belediyelerin başına !
    hazioz.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ümransniyenin hali harap bence .bende sık sık gidiyorum o meydan ne öle gerçi eski halide çok sıkışıktı böle iyi oldu okadar insan varki anca yürürler zaten. Çok kabalı bir yer ama hayvanlarla alakalı birşey bende h göremedim

      Sil
  5. bu haberi görünce çok sevindim oradaki kediler için. çok güzel bir projeye imza atmışlar. inşallah zamanla heryerde uygulanır. Fatih belediyesini tebrik ederim..

    YanıtlaSil
  6. ne kadar güzel bişi. keşke her yerde olsa.

    YanıtlaSil
  7. Vay be helal olsun Gerçekten çok güzel yapmışlar.Darısı tüm Belediyelere!

    YanıtlaSil
  8. her canlı yaşamayı hakeder
    5dk soğuk havada kalamayıp sıcacık evimizin hayalini kuruyorsak eğer
    savunmasız hayvanlar içinde düşünülmeli aynı şey

    emeği geçen herkese teşekkürlerr

    YanıtlaSil