2.12.20

KÖPEK KIYAFETİ

 



Köpek kıyafetleri günümüzde köpek sahiplerinin oldukça sık tercih ettiği köpek eşyaları arasında yerini almaya başladı. Öncelikli amacı köpekleri mevsimsel koşullarından korumak olan köpek kıyafetleri, günümüzde artık yavaş yavaş farklı bir hal almaya başladı ve köpeklerin tarz, sevimli gözükmeleri için de oldukça sık tercih edilir hale geldi. Peki, artık birçok petshop ve giyim markalarının köpekler için özel ürettiği köpek kıyafetleri modellerini satışa sunduğu büyük bir sektör haline gelen köpek kıyafetleri köpekler için gerekli mi? Köpek kıyafetleri köpekleri korur mu? Köpek kıyafetlerini satın alırken nelere dikkat etmeliyiz? Gelin bu yazımızda bu konuları birlikte inceleyelim.

Köpek Kıyafetleri Gerçekten Gerekli Mi?

Köpeklere kıyafet giydirme konusunda köpek sahipleri ikiye ayrılmaktadır. Bir bölümü köpeklere kıyafet giydirmenin sadece gösteriş amaçlı, gereksiz ve anlamsız olduğunu düşünürken diğer kısımda ise köpek kıyafetlerinin gerekli olduğu kanısı hakimdir. Aslında bu sorunun cevabı oldukça net olsa da internette birçok farklı bilgi bulunmakta ve bu nedenle köpek sahiplerinin kafası karışmaktadır.

Köpek kıyafetleri gereklidir ve köpeğinizi olumsuz hava şartlarından korumak için en önemli köpek eşyalarındandır. Köpeğinizle yapacağınız yürüyüşlerde bulunduğunuz iklim şartlarına uygun köpek kıyafeti seçimi yapmanız köpeğinizi korumakta yardımcı olur. Çünkü köpekler de insanlar gibi soğuk havalarda üşür, sıcak havalardan etkilenerek rahatsızlık duyarlar. Örneğin soğuk bir kış gününde köpeğinizle yürüyüşe çıktığınızda sevimli dostunuza köpek montu, köpek kazağı gibi köpek kıyafeti çeşitlerinden birini giydirerek onu soğuktan koruyabilir, hasta olmasını önleyebilirsiniz.

Köpek Kıyafetleri Köpekleri Korur Mu?

Bir önceki paragrafta da bahsettiğim üzere köpek kıyafetleri köpekleri sıcak ya da soğuk havalardan korur. Özellikle küçük ve orta ırk köpekler, yavru köpekler ya da tüyleri kısa olan köpek ırkları iklim şartlarından daha kolay etkilenmektedir. Bu nedenle köpeğinizin ırk özelliklerine, yaşına ve tüylerinin uzunluğuna göre köpek kıyafeti tercih etmeniz köpeğinizin sağlığı için önemlidir.

 


Köpek Kıyafetleri Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Köpeğinize bir köpek kıyafeti satın alırken dikkat etmeniz gereken birçok konu bulunmaktadır. İlk ve en önemli konu köpeğinizin ölçüleridir. Köpeğinizin vücut ölçülerini tam anlamıyla bilmeden doğru köpek kıyafetini satın almanız oldukça zor olacaktır. Bu nedenle ilk önce köpeğinizin tüm vücut ölçülerine hakim olmalı, evinizdeki mezura ya da metre yardımıyla köpeğinizin ölçüleri öğrenmelisiniz. Köpeğinizin ölçülerini öğrendikten sonra köpek kıyafetini internetten ya da petshop mağazalarından satın almadan önce, ürünün ölçülerini mutlaka incelemeli ve köpeğinizin ölçüleriyle uyum sağladığından emin olmalısınız.

Köpeğinizin rahatını önemsemelisiniz. Bizler kendimiz için kıyafet satın alırken, satın alacağımız kıyafetin rahat olmasını önemseriz ve rahat olmayan bir kıyafeti satın almayız. Köpekler de bizim gibidir ve rahat kıyafetler giymek isterler. Bu nedenle köpeğimiz için köpek montu, köpek yağmurluğu, köpek kazağı gibi köpek kıyafeti satın alırken köpeğimizin kıyafet içerisinde rahat olmasını önemsemeliyiz. Köpeğimizin kıyafet içerisinde rahat hissedeceği, bol ya da dar değil, tam olarak ölçülerine uygun köpek kıyafetleri tercih etmeliyiz.

Dostumuz için satın alacağımız kıyafetin kumaşı ve dokusu da oldukça önemli bir detay. Kıyafeti satın alırken mutlaka köpek kıyafetinin üretildiği kumaş bilgilerine bakmalı, kaliteli kumaşlardan üretilmiş köpek kıyafeti modellerini tercih etmeliyiz. Sadece fiyatı uygun olduğu için köpeğimize giydireceğimiz naylondan bir kıyafet onu büyük olasılıkla rahatsız edecek, köpeğiniz kıyafet içerisinde kaşınacak ve köpek kıyafetinden kurtulmak isteyecektir. Bu nedenle köpeğinizi rahatsız etmeyecek kaliteli kumaşlardan üretilmiş köpek kıyafetlerini tercih etmenizde fayda var.

Her ne kadar köpek kıyafetlerinin gereksiz olduğunu savunan bir kitle olsa da köpek kıyafetleri köpeğiniz için bir ihtiyaçtır. Sevimli dostunuzun üşümesini ya da sıcak bir havada güneş ışınlarının tenine zarar vermesini hiç kimse istemez.  Bu nedenle köpeğiniz için yaşadığınız konumun mevsimsel şartlarına uygun köpek kıyafetleri satın almanız köpeğinizin sağlığı için oldukça önemlidir. Özellikle yağmurlu günlerde köpeğinizle yapacağınız yürüyüşler için köpek yağmurluk modellerini tercih etmeli, sevimli dostunuzu ıslanmaktan, soğuktan ve rüzgardan korumalısınız.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder