11.6.14

ÇÖPLERİ ATMA BİRİKTİR, MAMA OLSUN..



Bu günün en güzeli haberini az önce okudum:) Benden mutlusu yok şu an.. Nedeni de Şişli Belediyesin başlattığı sosyal sorumluluk projesi. Bir yıldır süt kutusu, konserve kutusu , pet şişeler, koli,her türlü poşet, türlü şampuan cart curt kutuları biriktiriyordum. Apartmanın altında bunları depoladığım  bir sığınak bodrum katımız var..İyi ki var yoksa evim çöp ev olma yolunda ilerliyor olabilirdi..:) Gören ne yapacaksın bunları ne işe yarayacak der dururdu. "Bende elbet bir gün bir işe yarar atmaya kıyamıyorum ki "derdim..İşte o gün bugünmüş.. Anladığım kadarıyla ilana ve habere göre  Şişli Belediyesi kendilerini telefonla arayınca gelip hepsini alıp mama olarak hayvanlara mı dağıtıyorlar bize mi veriyorlar çözmedim...Ama öğrenirim..Ben bu projeye ölürüm biterim:) Hadi kızlar çöp sandığınız şeylerin değerini bilin..



Japonya da çöplerin yemek artığı hariç hiç birinin atılmadığını, üstelik bu atıkların yıkanarak teslim edilmek zorunda olduğunu biliyor muydunuz. Bunu bir japon filmin de ( Korku -gerilim türü saçma bir filmdi) görüp araştırmıştım ve inanamamıştım. Adamlar bir çöpü bile milli gelir yapıyor. Biz ise her boku atıyoruz.. Ne ayıp ne ayıp.


Orjinal Haber:
Şişli Belediyesi hayvan dostlarımızı unutmuyor, geri dönüşümle sokak hayvanlarının karnı doyuyor. Belediyenin başlattığı “Atıklar Sizden, Mamalar Bizden” kampanyası çerçevesinde hayvanseverlere sokaktaki hayvanları beslemeleri için mama dağıtımı devam ediyor. Özellikle kış aylarında sokakta yaşayan sahipsiz hayvanların beslenebilmesi için başlatılan kampanyaya katılım için her türlü plastik şişe, içeçek şişeleri, şampuan kutuları, temizlik maddeleri, plastik şişeleri, güzellik malzemelerinin plastik kavanoz veya kutuları, her türlü plastik kapak, su damacanası plastik kapakları, naylon poşetler, metal içecek kutuları, temizlenmiş konserve kutuları, salça ve yağ tenekelerinin biriktirilmesi gerekiyor.

ALO ÇEVRE HATTI 444 1 568

Kaynak: Şişli Belediyesi

10 yorum:

  1. Şişli Belediyesi'ni kutluyorum. Darısı tüm belediyelerin başına. Artık biz de biraz gelişsek, çöpü bile geri dönüştürüp kullanabilsek hiç fena olmaz. Ama biz de belediyecilik deyince adamlar başka şey anlıyor. Belediyeciliği sadece park yapmak, köprü yapmak, yol afsaltlamak sanıyorlar. oysa belediyecilik bir şehri ve o şehirde yaşayan insanları yeniden şekillendirmektir. Ben de senin gibiyim kıyamıyorum kullanılabilir çöpleri atmaya ama atacak yer olmadığı için elimden bir şey gelmiyor. Artık biz de çöpleri ayrı ayır toplamalı ve bunları milli servetimizin bir parçası olduğu bilincine varmalıyız. Çok güzel bir konuya değinmişsin, tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de çok geç kaldık millet olarak çöpü değerlendirmek için.. Bizim gibi niceleri var kıyamayan ama dediğin gibi yer olmadıktan sonra yapacak bir şey yok işte..

      Sil
  2. Bu ilanı uzun zaman önce de görmüştüm Facebook'ta. Bu kampanya hala devam ediyor mu, emin misin? Umarım ediyordur. Gerçekten güzel bir proje.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya evet 2012 den beri yapıyorlarmış. Henüz arayamadım devam ettiğini umuyorum

      Sil
  3. gerçekten çok güzel bir proje keşke her belediye uygulasa...

    YanıtlaSil
  4. Valla böyle bişey olursa süper olur cidden abla :) O değilse sen nası bişeysin ya o kadar süre onları saklayıp biriktirdin, helal olsun valla :D Yunan Tanrısı gibi kadınsın vesselam :DDD

    YanıtlaSil