6.7.13

İnsanları Memnun Etmek Ne Zormuş...



Sizleri memnun edeyim , sevindireyim diye kendimi iyice yormaya başladım. Üstelik bir çok arkadaşı da memnun edemiyorum. Memnun edemediğim gibi, hala sürekli istek isteyen benim vaktimi alan kişiler de mevcut. Beğenmiyorsanız kullanmazsınız, ama bari bir daha yaptırmayın. Ben anladım ki insanlar bir şeyi bedava sahip olunca, umurlarında olmuyor.

Birde ikinci tür var, beğenen hemen kullanmaya başlayan, ama bir teşekkür yazısını çok gören. Bir çok kez yazdım, teşekkür etmek benim blogumu tanıtımım için önemli, ben sizin burada blogunuza backlink veriyorsam, üstelik yan tarafa adınızı ekliyorsam, bu sizin için yaptığım ekstra 3 güzelliktir. Alıyor hatun koyuyor, ama hiç, bakıyorum oralı bile olmuyor. O zaman yaptığım işe, harcadığım zamana lanet ediyorum.

Bundan sonra ki header isteklerini değerlendirmeye alarak yapacağım.Gerçekten bir header ihtiyacı olan kişilere vakit harcayacağım, ve hediye edeceğim, üstelik, kullanmaya başladığı andan itibaren teşekkür yazısı yazmayan arkadaşların headerını ,hemen açığa alıp başkasına hediye edeceğim..


42 yorum:

  1. o kadar haklısın ki .. Hem yardım ediyorsun o kadar emek veriyorsun hem de emeğinin karşılığını göremiyorsun. Kendimize yapılmasını istemediğimiz hiçbir hareketi karşımızdakine de yapmamamız gerek ama insanlar çok duyarsızlar..

    YanıtlaSil
  2. Bu da saçma değilmi, yani siz emek verip yapıyorsunuz o tarz kişilerde armut piş ağzıma düş hesabı alıyor sizle işi bitiyor. Oh ne ala memleket! Gerçekten şu yazıyı okuduğumda çok şaşırdım. Haklısınız gerçekten.

    YanıtlaSil
  3. selam canım,
    yazını okuyunca çok üzüldüm. sen emeğini ortaya koyup özgün tasarımlar ortaya çıkarıyorsun ve bunu hediye ediyorsun. bundan kıymetli bişiy olamaz bence. nazik olmanın önemini bir kez daha sorguluyorum...
    boşver, onlarla öyle kimlikler :)
    görmezden gelmek çözüm olabilir mi onu da bilmiyorum. "üzülme" demekten başka moral verici ne söyleyebilirim ki...
    :)

    YanıtlaSil
  4. Ama herkesi memnun etmek imkansız ki..Yani böyle bir şey yok..Yani yapmış olduğunuz bir iyilikse o kişi ile sizin aranızda kalması sanki daha doğru değil mi ? Yani iyilik tahtında yapılmış ise ....Siz tasarım yaptığınız kişinin blog tanıtımını ve tasarımınızı örnek olarak yayınlarsınız, bu da yeterli gibi sanki..Önemli olan diğer insanların yaptığınız emeği görmesi ve sizden bunu talep etmesi..Yok eğer benim ticari kaygılarım var der iseniz ki bu inanılmaz doğru ve normal hatta ve hatta olması gereken bence, çünki tasarım inanılmaz emek isteyen vakit gerektiren bir konu..Bir fiyat biçersiniz ya da çalışma düzeni dileyen blogger arkadaşlarda yaptırır kullanır ya da kullanmaz..Sanırım öncelikle bu emeği ticari kaygılarlamı yoksa tamamiyle iyilik amaçlımı üretip üretmediğiniz konusunda daha net olmalısınız gibi geldi bana..Benim mesela çekmiş olduğum fotoları çatır çatır bloglarına koyup altına yazılar döşeyen bir sürü blogger arkadaşımı gördüm:):):) Sadece bir tanesine espirili bir dille yaklaşıtım, kızım benim o...Oldu bitti işte..Tabiki fotoğraf Kurgu Roman a ait diye minicik bir not düşselerdi çok gurur duyardım ve mutlu olurdum ama olmadı..Ben o yazılarını okudum ve vay be dedim demekki beğenilmiş hadi bakalım devam dedim içten içten..Yalnız bişey dicem bir dokun bin ah işit oldu bu yorum sanırsam..:):):) İçtenlikle belirtmek istedim sadece..
    Naçizane..
    Çok sevgilerimle..
    Önemli not: Ben tarçını özlediiiimmmm!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hediye ediyorum, ticari kaygım yok, bununla para kazanmayı düşünmedim:) Sadece istediğin ufak bir yazı , ki bunu bir çok arkadaşım gerçekten benim tahminimden çok öte şekilde yaptılar, içtenlikle.. Ama bazıları gerçekten beni yordu. Alıp kullanmayı biliyorsa, bir yazı çok mu geliyor. Ki tek şartım bu.

      Tarçın kocaman oldu, en yakın zaman da fotoğraf yayınlarım:) Evimde 4 kedi oldu. Bugün birisi yeni yuvasına uçuyor.

      Sil
    2. Ay o tarçın değil,

      Sil
  5. EMEK BU BAŞKA BİŞEYE BENZEMEZ , ÇOK SİNİRLENMİŞİM CAPS LOCKun açık olduğunu bile unutmuşum :( Hayatta en değerli şey para değil Zamandır, parayı yerine koyarsında giden zamanı ve sağlığını asla satın alamazsın. Ben 10 yaşından beri profesyonel kahve falı bakıyorum ama baktım ki etraftaki insanlar beni sömürüyor her gün hergün baktırmaya başladılar. Takatim kalmadı.Düşündüm taşındım parayla bakıyorum artık dedim.Kafam rahat şimdi :) Takdir etmeyi çok gören insanları Allah'a havale ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en iyisi parayla bakmasan da öyle yapıyorum demek bence de en rahatı bu o zaman rahat olur insan..:))

      Sil
  6. Çok haklısınız . Sizin yaptığınız işi çok kolay görüyorlar sanırım bu tarz insanlar. Ücretsiz yaptığınız için çok kıymet bilinmiyor. Vallahi ben bayıla bayıla kullanıyorum. VE böyle bir headerim olduğu için gurur duyuyorum. Para vermem gerekseydi ne yalan söylim yaptıramazdım. Bence yapmayı planladığınız şekilde yapın. Hak etmeyenlere vermeyin :)
    Üzülmeyin diyeceğim ama olmayacak. Sağlıcakla kalın :)

    YanıtlaSil
  7. Cok haklısınız siz ilk header yapmaya başlayınca bende düşünmüştüm insanları memnun etmek zor Allah yardımcısı olsun demiştim. Hem dediğiniz gibi bedava olunca değer bilmiyor insanımız. Ben çok beğendim yaptığınız headeri ve size bir teşekkür de az gelir diye düşünüyorum hep.

    YanıtlaSil
  8. sonuna kadar haklısınız ne yazık ki umursamaz vurdum duymaz insan çok yazık gerçekten çok yazık
    sanki yapmaya mecburmuşsunuz gibi algılanıyor

    YanıtlaSil
  9. ben şahsiyet ararım insanoğlunda kusura bakmasınlar ama ağır konuşmuş olacağım sinir olurum böyle davranışlara ve gözümde hepsi şahsiyetsizdir bir teşekkür yazmak insanın 3 dk sını almaz ki bu bir nezakettir kimler kimler için para için kimlere eğilen insanlar bir teşekkürü çok görürler birde bedava diye beğenmeyenler tekrardan isteyenler yok bilmem ne ben de bir zamanlar elimden gelen 3d yazılar yapıyordum da ordan bilirim.Onlara en güzel ceza ifşadır istedikleri şekilde yapılmış ve verilmişse bence isimlerini söylemekte de sakınca yoktur. ki nasıl ki teşekkürde adımız geçiyorsa bence yapılmaması durumundada kişinin adı geçmeli.etik deil belki düşündüğüm ama bence yapılan şey etik değil ki kaşılığı etik olması beklensin...

    YanıtlaSil
  10. EVET işte bak parayla yapsan kimse yaptırmaz çünkü insanlar be-da-va ya çok fena yapışır kimse kusura bakmasın bu böyle sen o işi parayla da yapsan parasızda zaman harcıyorsun emek harcıyorsun yeri geliyor bizle görüşmekten feragat ediyorsun ama onlar ne yapıyor onlar dediklerim kim belli bir işin kıymetini bilmeyenler teşekkür edemeyenler siz size hediye verildiğinde teşekkür etmiyor musunuz galiba etmiyorsunuz..
    İyilik durumuna gelirsek iyilik arada kalmalı diye bir şey yok bence çünkü bu iyilik değil hediye yani fakire yardım değil ki iki kişi arasında kalsın burada headerı yapılan kişinin headırını görünce ilk yaptığımız o kişinin sayfasına da bakmak oluyor buda trafik akışın oraya da yönlendirmek demek buda o kişiye bir taş 3 kuş demek herhalde ki bir teşekkür beklenecektir ticari kaygıya kimse bağlamasın bunu alakası yok ticari kaygısı olan kişi buna bir limit koyardı 5 kişiden sonrası ücretli olurdur mesela yada ikinci kez isteyene ücretli talep edilirdi ama ne yapılmış ikinci talep bile tapılmış hemde karşılıksız lütfen herkes kendi bu işi yapıyor gibi düşünsün öyle yorumlasın bu olayı..
    Saygılar..

    YanıtlaSil
  11. ve şunu söylemeliyim ki headerimi bayıla bayıla kullanıyorum o kadar kişiye uygun oluyor ki bilmiyorum ben mi yanılıyorum bir yeri değişmesini istesek bile değiştiriyorsunuz sonuçta eni sonu kişiye uygun oluyor kırmayıp herşeyi yapıyorsunuz.daha ne olsun.Ben bir kere daha kendi adıma teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  12. Kabalik edicem belki ama fotodaki tarcin miii diye ciglik cigliga baslamak istedim yoruma. Yerimmmmm.

    Ve aslinda konuya donecek olursak haklisin demekten otesi gelmiyor elimden cunku bence fazlasiyla haklisin.

    YanıtlaSil
  13. ya ben hayretler içindeyim, insanlar hem hiçbir ücret ödemeden hiç tanımadıkları birine bir iş yaptırıyor, hem de beğenmedim düzelt filan mı diyor? Beğenmediysen kullanmazsın güzelim o kadar! ayıp ya, bende senden header istedim ve senden hemen cevap aldım o kadar mutlu oldum ki, severek kullanıyorum tekrar teşekkür ederim. biliyorsun yazımı da hemen yazdım. İnsanlık, nezaket budur ama tahmin ediyorum ne çiğ insanlar vardır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok düzeltirim ,on da sorun yok. Ben zaten diyorum. Beğenmediysen yada bir yeri noksan veya fazla ise söyleyin diye.. Alıp kullanıp, oraları olmayan. İstek yapıp yaptırıp ay çok meşgulüm şimdi yazamamıyorum yazını diyenler falan. He bir de tasarımıma bu olmadı başka yap deyip yaptığım halde, kullanmayanlar falan.

      Sil
  14. ben kendi adıma tekrar teşekkür edeiyorum onların yapacakları 2dk ayırıp yazmak çok ayıp etmişler bencede ya onları sende yaz link verme yada dediğin gibi yeni sahipleri kullansın.

    YanıtlaSil
  15. iyi niyeti kötüye kullanan bir çok insan var ne yazık ki :( kendini hiç ama hiç yorma bırak onlar üzülsün canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh bir işi baş koyduk gittiği yere kadar diyorum:) artık

      Sil
  16. çok şaşırdım, sizin adınıza üzüldüm.Umarım,bu sitem dolu yazın gerekli yerlere ulaşır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ulaşmamış olsa da en azından yeni yapacaklarım için, tek arzumu dile getirdim:)

      Sil
  17. Uzme kendini canim, header yaptiklarinin ben dahil buyuk cogunlugu headerini severek kullaniyor ve hepimiz sana yurekten tesekkur ediyoruz. 3-5 kisiyle o guzel canini sikma hic

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piki, teşekkür ederim. Kullanmasalar zaten üzülmem, beğenmemiştir derim. Ama alıp kullanıyor ve beni umursamamış olanlardı sıkıntım:)

      Sil
  18. tatlım hiç üzülme,benimkide dahil olmak üzere öyle güzel header'lar yarattın ki,bunlar senin imzan oldu resmen.ben her bloğumu açışımda senin güzel header'ını görüyorum ve içim açılıyor.daha önce bloğumda teşekkür yazısı yazmıştım bu fırsat bir kez daha emeğine,güzel yüreğine sağlık:)
    http://wishingbeauty.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten ben sizleri biliyorum ama bir kaç tane çıktı,işte resmen kara liste yaptım:)

      Sil
  19. Çok haklısınız.Benzer durumları sık görüyorum.Link vermek,yazı yazmak,blogu tanıtmak çok önemli.Bunun farkında olmayan,bloggerlığın b'sini haketmeyenleri görmezden gelmek en iyisi.
    Ben de header isteği için blogunuza uğramıştım.Hem anneyim,hem moda hem diy severim.Son günlerde kurabiye,sabun ve organizasyona bulaştım.Oldukça renkli ve karışık bir header hayal ediyorum.Mümkünmüdür;)?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz istek yerine bırakın ben elbet dönerim:)

      Sil
  20. seni çok iyi anlıyorum ya, bir dönem bende girişmiştim bu işe, sonra olay büyüdü blog temalarını komple yapmaya başladım. Ama öyle bir şey ki, bazen çok yüzsüzce tavırlarla karşılaşabiliyor insan. Beni de bunlar soğuttu açıkcası insanlara yardım etmekten. Şimdi sadece yakın olduğum bloggerların temalarını yapıyorum o kadar.:)

    Umarım sende benim gibi arkana bakmadan kaçmak zorunda kalmazsın.:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün bu yazıyı yazıp kendimi dışarı attım:) Şimdi eve gelip açıp yorumları okuyunca, yazdığıma da pişman oldum. Aslında çok severek yapıyorum. Ama istekleri çoğaldıkça, aralarından böyleleri yine çıkar mı diye içime kurt düştü. Yaptıklarım mail attıklarım geri dönmeyince, yenisine başlamak içimden gelmemeye başladı. Şimdilik yoluma devam edeceğim ama, gerçekten seçmem gerekecek aralarından.. Kaçmak doğam da yok ama bunaldığım gerçek:)

      Sil
  21. Çok haklısın canım bazı insanlar gerçekten nankör :/ Kendini fazla sıkma canım seni seviyoruz :)

    YanıtlaSil
  22. Shemellon, su an bu yazinin altina dunyanin en alakasiz yorumu gelecek cok ozur dilerim ama her sey elimin sucu :( nolur gorunce yayinlama ya da sil hemen. Bloguma yorum yapmissin uzun bir tane, telefondan giriyim derken sildim yanlislikla ve sildigim gunden beridir meraktan öluyorum!! Bir daha yapar misin yorumunu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay güldürdün beni:) ben şimdi nasıl hatırlayabilirim acaba diye düşündüm. Başka yazılara başka yorum yapsam olur mu?:)

      Sil
    2. Yorumum en baslarinda hemcinslerde goruyorum sonra da ozellikle erkeklerde falan filan diyordu ve kalani gorunmuyordu. Merak basa bela..

      Sil
    3. :)) Yemin ederim, bütün postlarını bana okuttun:) Yaptığım yorumlar duruyor. O dediğin hangisi bulamadım. Zaten ne önemi var, sen yenilerini yaz , ben nasılsa yorum atarım, ama bir daha silme ha:) uğraştırma beni

      Sil
  23. Ben de günlerdir heyecanla sıranın bana geleceği günü bekliyordum, sıra tam bendeyken böyle olması üzücü oldu benim için... İnsanların senin verdiğin bu emeğe rağmen bir iki dakikasını ayırmaması çok üzücü sadece. Sen sıkma canını...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok sıra sende:)Bilgisayar başına oturduğum an yapıp yollayacağım. O konuda tereddüt etme..

      Sil
    2. Heyecanla bekliyorum, çooooooooook teşekkür ederim :)

      Sil
  24. Ellerin kolların dert görmesin arkadaşım, o kadar güzel bir sosyal tanıtım projesi yapıyorsun ki aslında, bunun farkına varamayanlar utansın. Header hazırladığın kişinin blogunu güzelleştiriyor, o blogu tanıtıyor ve izleyici sayısını arttırıyorsun; karşıdakinin bir teşekkürü çok görmesi çok ama çok ayıp, senden sonra benim mütevazi bloguma bile 10 kişi civarında yakın takipçi geldi.
    Bu vesileyle tekrar teşekkür etmek isterim, selam ve sevgiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorum için teşekkür ederim. Çok teşekkürler:)

      Sil